Пиріг з капустою на сметані і кефірі

Ви відповіли, що не солодке теж добре) Тоді ось, пиріг без особливих заморочок) Як утилізація продуктів або быстроужин (без урахування часу випічки). У мене з капустою, у вас може бути з яйцями, куркою, грибами, всім разом😆 Як зробити Пиріг з капустою на сметані і кефірі рецепт простий.

Інгредієнти

Я пекла у формі діаметром 22 див.
Тісто:
Сметана (у мене 20%) – 120 гр
Кефір (у мене 3,2%) – 110 гр
Яйце С1 – 2 шт
Слив. масло 82,5% – 50 гр.
Борошно – 230 гр
Сода – 3 гр
Сіль – 3 г
Начинка:
У мене було 400 гр капусти (вага в смаженому вигляді)

Пиріг з капустою на сметані і кефірі покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти дістати з холодильника хвилин за 30-40. Олія слив. розтопити і остудити до кімнатної температури. Змішати сметану, кефір, масло і яйця до однорідності. Просіяти борошно з содою, сюди ж сіль, перемішати. Швидко з’єднати сухі і рідкі, довго не вимішувати. (не розвиваємо клейковину, не чекаємо реакції соди з кисломолочними). Консистенція +/- як на оладки (залежить від вихідних продуктів). Половину тіста викладаємо у змащену маслом форму (або застелену пергаментом), далі начинка, закриваємо залишилися тестом.
2. Відразу ставимо в розігріту духовку. Температура 170-180°, час ок. 25-30 хвилин. Залежно від особливостей духовки, теплопровідності і розміру форми, кількості начинки часом може змінюватися. Я пекла при 175 градусах з обдувом. Перевіряла тонким ножем, поки не став виходити чистим. Рихлість м’якушки буде залежати від соковитості начинки, низ може виглядати трохи щільніше, ніж тісто зверху. Але головне, щоб при перевірці не було слідів сирого теста.
3. Тісто варіативна, оскільки в оригіналі воно йде тільки на кефірі (тобто 230 гр кефіру), без масла, а також без солі й соди – 🤔 ймовірно, про неї забули) Я уявила собі оладки за смаком, а я чогось їх не дуже, тому частина замінила на сметану і додала масло). Також я зрозуміла, що відсоток жирності ні кефіру, ні сметани, ні масла в цьому рецепті не важливі😁.
4. Діє принцип “з того, що було”. По начинці, я б збільшила на половину або додала сюди ж варені яйця, як спершу хотіла, але потім помилилася маленьким об’ємом тіста і вирішила залишити як є. Але це справа смаку, комусь вистачить і так. У джерелі взагалі кількість начинки не вказано) І так, кладіть готову начинку: фарш, картохи, риба та ін – всі отварено або обсмажене)