Пиріг з пісочного тіста з апельсинами і меренгою

Той самий рецепт.. Пирога з пісочного тіста, цитрусової начинкою і меренгою. Мій коронний рецепт шкільних років, настільки улюблений моєю мамою😘 Дуже простий у приготуванні👌🏻 в шкільні роки я не блищала кулінарними шедеврами😅, але що то виходило на ура🙌🏻 Якщо ви любите цитрусову начинку, то цей пиріг вам неодмінно сподобається. Готуємо Пиріг з пісочного тіста з апельсинами і меренгою рецепт простий.

Інгредієнти

👩🏼🍳Для основи з тіста на форму 23см в діаметрі:
3 жовтки
25 грам цукру
1/2 год л соди гашеного
160 грам розм’якшеного вершкового масла
2 склянки борошна

👩🏼🍳Для начинки:
2 середніх апельсина або 3 мандарина
1 лимон
1/2 ст цукру
1 ст л крохмалю

👩🏼🍳Для меренги:
3 білка
Щіпка солі
1/2 ст цукру

Пиріг з пісочного тіста з апельсинами і меренгою покроковий рецепт

1. Відокремлюємо білки від жовтків. У миску відправляємо жовтки, цукор злегка збиваємо. Потім туди ж відправляємо розм’якшене вершкове масло, знову збиваємо, і потім додаємо соду і борошно в декілька заходів. Замішуємо тісто. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук і скачається в кулю, це відбудеться досить швидко. розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо форму для тарта, з бортиками висотою 3 див. Кладемо тісто руками і розрівнюємо тісто за формою, формуючи края.
2. Потім злегка наколюємо виделкою і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. В цей час готуємо начинку. Апельсини або мандарини з лимоном добре миємо й обдаємо окропом, даємо постояти пару хвилин, щоб видалити зайву гіркоту з шкірки, повністю вона не піде, залишиться таке вже приємний післясмак. Потім нарізаємо на шматочки, видаляємо насіння, якщо є. Завантажуємо в чашу робота і перемелюємо до кашоподібного состояния.
3. В цю кашу додаємо цукор і прибираємо в холодильник. Через 20 хвилин випікання дістаємо основу. Гавкотом їй охолонути, і відразу ставимо температуру 150 градусів. Холодні білки збиваємо до піни, додавши сіль, і потім, поступово додаючи цукор, збиваємо до стійкої піни. Прибираємо в холод.
4. Коли основа охолоне (даємо їй 10 хвилин), викладаємо начинку з цитрусових, попередньо додавши 1 ст ложку крохмалю і перемішавши віночком. Зверху викладаємо нашу меренгу, розрівнюємо лопаткою. Її можна так само відсадити з допомогою кондитерського мішка. Ставимо в духовку 150 градусів на 30 хвилин, коли меренга стане злегка золотисто-коричневого кольору. Дістаємо і даємо пирога повністю охолонути. Подаємо холодным.