Пиріг з полуницею свіжої без дріжджів

Простий. Ніжний. Повітряний. Ароматний. І просто СМАЧНИЙ!) 👭 діти приготували сьогодні самі… Як зробити пиріг з полуницею свіжої простий рецепт без дріжджів в духовці.

Інгредієнти

4 яйця (білки відокремити від жовтків)
170 г цукру (можна дрібний тростинний)
щіпка солі
180 г вершкового масла (попередньо розтопити і трохи остудити)
180 г пшеничного борошна
80 г крохмалю (кукурудзяного або картопляного)
2 ч. л. розпушувача
400 г полуниці

Пиріг з полуницею свіжої без дріжджів покроковий рецепт

1. В чаші стаціонарного міксера (або ручним) збити 4 білки з дрібкою солі до утворення піни. Додати цукор і продовжувати збивати білки до розчинення цукру й утворення стійкої меренги. Тим часом, можна підготувати і нарізати полуницю – частина полуниці нарізати кубиками, а іншу частину – дольками.
2. Продовжуючи збивати, додати по одному 4 жовтки. В цілому на весь процес збивання яєчної маси може піти до 10-15 хв. Тепер додати в чашу міксера розтоплене масло і продовжувати збивати на трохи більш низькій швидкості. Як тільки масло з’єднається з усією масою, продовжуючи збивати, починаємо додавати по ложці 🥄 суміш сухих інгредієнтів – борошна, крохмаль і розпушувач (всі попередньо просіяти)!

3. При бажанні крохмаль можна замінити на муку! Тісто готове. Додати в нього шматочки полуниці і обережно перемішати. Викласти тісто в підготовлену форму для випічки (24-26 см) Форму можна застелити пекарської папером, а можна просто змастити олією (за умови, що ви довіряєте своїй формі з антипригарним покриттям)
4. Зверху на тісто викласти скибочки полуниці, по колу )) Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 г духовці 45-50 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці! Після 40 хв. випікання можна перевірити готовність пирога тестуванням на суху дерев’яну шпажку!

5. Останні 10 хв. я випікаю пиріг, прикривши верх фольгою. Готовий пиріг дістати, дати йому охолонути 10 хв. у формі, а потім повністю остудити на решітці. Подавати, притрусивши за бажанням цукровою пудрою!