Пиріг з рікоттою, цукровою пудрою і шоколадом

Як зробити смачний Пиріг з рікоттою, цукровою пудрою і шоколадом рецепт простий в духовці. Чарівним назвали за його простоту і ні грама муки! Можна приготувати з м’яким сиром, але тоді його краще протерти, а шоколадні краплі можна замінити родзинками або кубиками кураги.

Інгредієнти

для форми 22-24 см:
• 750г рікотти
• 4 яйця
• 170г цукрової пудри
• насіння ванілі/ пакетик ваніліну/ екстракт ванілі
• 70г шоколадних крапель

Пиріг з рікоттою, цукровою пудрою і шоколадом покроковий рецепт

1. Рікотту викласти в друшляк і залишити на годину, щоб «підсушити» зайву рідину. З допомогою міксера змішати рікотта, яйця, цукрову пудру і ваніль, довести до однорідної массы.

2. Додати шоколадні краплі і перемішати. Вилити у форму, застелену папером для выпечки.

3. І випікати в розігрітій до 170 градусів духовці (традиційний/статистичний режим верх-низ) 1 година – 1 година 15 хвилин (до рум’яності зверху).

Відео рецепт 👇