Сирна паска без дріжджів на вершковому маслі

Сирний паска без дріжджів на вершковому маслі рецепт простий. Найпростіший паску: всі перемішала, спік і готово. Він не містить дріжджів і при цьому дуже ніжний і дуже смачний. Як раз для тих, хто не любить дріжджову випічку або не хоче довго возитися з тестом.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 2 паски (форми: d=9см і d=11см):

200гр – вершкового масла
4 яйця
150гр – цукру
200гр – сухого сиру 9%
100гр – кукурудзяного крохмалю
220гр – борошна
10гр – розпушувача
150гр – родзинок + трохи борошна для обсипання
1ч.л. – екстракту ванілі
цедра 1 апельсина

Сирна паска без дріжджів на вершковому маслі покроковий рецепт

1. Замочуємо родзинки у воді на 30 хвилин. Після зайву воду зливаємо і обсипаємо родзинки борошном; Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути; Яйця збиваємо з цукром до білої піни близько 10 хвилин (яйця перевзбить неможливо. Чим довше ми збиваємо, тим більше йде яєчний запах і присмак);
2. Додаємо сир (якщо у вас крупинистый, то його потрібно протерти через сито або пробити блендером), ванільний екстракт, перемішуємо; Вливаємо розтоплене і вже остигле масло, перемішуємо; Додаємо крохмаль і цедру апельсина, перемішуємо; Частинами вводимо борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем, перемішуємо до однорідності (не довше 1 хвилини).
3. Тісто виходить як густа сметана. Оскільки вологість сиру важко передбачити, якщо ваше тісто вийшло рідкуватим, додайте ще 20 гр борошна; Тісто викладаємо у форми, заповнюючи їх на 2/3; Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 60 минут.
4. Якщо вгору пасок почне пригорати, то прикрийте їх фольгою. Перевіряємо паски зубочисткою або шпажкою, вона повинна бути сухою. Готові паски можна прикрасити глазур’ю або посипати нетанучою цукрових пудрой.