Пиріг з щавлю з полуницею з дріжджового тіста в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
🔹Молоко-250мл
🔹Цукор-2ст.л
🔹Борошно-650гр
🔹Вершкове масло-330гр
🔹Сіль-0,5 ч. л
🔹Ванілін-за смаком
🔹Дріжджі-11гр
Начинка:
🔹Щавель-500гр
🔹Ягоди-150гр
🔹Цукор-200гр
🔹Манна крупа-2ст.л
🔹Крохмаль-1ст.л (з гіркою, можна додати 2 ст. л)
Пиріг з щавлю з полуницею з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт
1. Спочатку готуємо опару з теплого молока, цукру , дріжджів і борошна. Перемішуємо і даємо постояти 10-15 хвилин. Натираємо на борошно на тертці холодне вершкове масло і злегка перетираємо в крихту. В крихту додаємо сіль, ванілін, опару, і замішуємо м’яке тісто. Тісто накриваємо рушником або плівкою і прибираємо в тепле місце на 40 минут.
2. Готуємо начинку: для цього митий щавель нарізаємо крупно , трохи мнемо його, додаємо цукор, манну крупи, і краще відразу додати крохмаль( а то я про нього забула, і додала пізніше).
3. Збираємо пиріг: тісто ділимо на дві частини , одна частина повинна бути більше, а інша поменше. Більшу частину тіста розкачуємо і покласти на деко, краї тіста повинні звисати. Викладаємо і розподіляємо начинку.
4. Накриваємо тістом, защипуємо краю, і зверху робимо надрізи, щоб при випіканні виходив пар. Випікаємо в нагрітій духовці при 180° 30-40 хвилин. Готовий пиріг добре охолоджуємо і подаємо до столу.
5. Всім хто буде готувати бажаю приємного апетиту 😘. Обов’язково дівчинки готуйте, він нереально смачний виходить, а яке у пирога тісто 🔥😋
Відео рецепт 👇