Як смачно зробити Пиріжки печені класичне тісто на опарі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
На 2 дека пиріжків нам знадобиться:
– тепла вода 4 ст. ложки
– живі дріжджі 20 гр. (сухі 7 гр.)
– масло вершкове 60 гр.
– молоко 230 гр.
– цукор 25 гр.
– сіль 5 гр.
– сметана 2 ст. ложки
– борошно 550 гр.
– масло рослинне 1 ст. ложка
Начинка може бути будь-яка не солодка 😉
Пиріжки печені класичне тісто на опарі покроковий рецепт
1. Для опари – У теплій воді розчиняємо дрібку цукру із загальної кількості і дріжджі. Додаємо 1 ст. ложку борошна, перемішуємо. Прикриваємо і ставимо в тепло на 10 хвилин, щоб дріжджі ожили. Тим часом просіюємо в миску борошно, додаємо сіль, перемішуємо. У тепле молоко додаємо сметану, цукор, що залишився, змішуємо. Додаємо приблизно половину борошна, перемешиваем.
2. опару Додаємо (якщо дріжджі добрі, вона підніметься пишною шапочкою) Перемішуємо, додаємо розтоплене тепле масло. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. В кінці замісу додаємо ложку рослинного масла і вимішуємо, поки все масло не піде в тісто. Накриваємо миску, ставимо в тепло на 1 годину. За цей час можна підготувати начинку.
3. У мене сьогодні прокручені на м’ясорубці відварна яловичина, обсмажений на рослинному маслі з цибулею, заправлена сіллю і меленим перцем. Через певний час тісто добре піднялося. Я сьогодні роблю невеликі пиріжки, тому розділила тісто на 32 шматочка. Підкочуємо кульки, прикриваємо їх плівкою. Формуємо пиріжки. Форма на ваш вкус.
4. Я люблю випікати пиріжки швом вниз 😊 Викладаємо пиріжки на деко, расстаиваем 15 хвилин. Змащуємо теплим молоком. Випікаємо при 180 градусах 15-20 хвилин. Пиріжки повинні зарум’янитися 😊 Випечені пиріжки відразу ж ще раз змащуємо молоком для глянсового блиску