Біляші на кефірі на сковороді з мясом дуже смачні

Цей рецепт у мене давно вже в закладках, готували не раз! Як приготувати смачні біляші на кефірі на сковороді з м’ясом дуже смачний рецепт простий. В такі холоди, не знаю, звичайно, як у вас, але мені хочеться м’яса, багато м’яса, м’ясної хліба, м’яса з м’ясом в м’ясі і так далі 😄

Інгредієнти

на 14шт

Для тіста:
2 склянки кефір
3 1/2 чашки борошно
1/2 ч. л. сіль
1 ч. л. розпушувач
4 ст. л. рослинне масло і плюс ще для обсмажування

Для начинки:
500 гр. м’ясний фарш (яловичий)
2 шт. ріпчаста цибуля
1 гілочка кінза
1 ч. л. перець
1 ч. л. сіль

Біляші на кефірі на сковороді з м’ясом дуже смачні покроковий рецепт

1. Змішуємо готовий яловичий фарш з дрібно нарізаним цибулею, подрібненою кінзою, сіллю і перцем. Накриваємо і ставимо в холодильник, поки готуємо тісто. У великій мисці збиваємо блендером або руками кефір, сіль, розпушувач і борошно. Замішуємо 5-7 хвилин. Потім продовжуємо місити тісто і поступово додаємо масло (4 ст. л.).
2. Залишаємо на столі накритим на 20 хвилин. ⠀ Тісто ділимо на 14 кульок. ⠀ Пальці змащуємо маслом і розминаємо кожен підготовлений кулька в коржик, викладаємо на змащену олією поверхность.
3. Підготовлену м’ясну начинку ділимо на 14 рівних частин і кожну частину викладаємо на корж, розподіляємо начинку і залишаємо невеликі краю. ⠀ Збираємо краї тіста разом, залишаючи отвір посередині, і злегка притискаємо біляші долонею. ⠀
4. Викладаємо підготовлені біляші (порціями по 3-4 шт.) у велику кількість гарячого масла отвором вниз і обсмажуємо на слабкому вогні кожну сторону по 4-5 хвилин до хрусткої коричневої скоринки. Викладаємо на тарілку через сито або на паперові полотенца.