Обожнені мною пиріжки з картоплею, перед якими я не можу встояти і завжди втрачаю волю )) Як зробити Пиріжки з картоплею і цибулею рецепт простий. Ви, до речі, які більше любите, смажені або запечені? Насправді це неважливо, так як з моїм тестом ви можете зробити і ті й інші, адже воно універсальне – хочеш в духовці печи, хочеш смажимо на сковороді. А рецепт від моєї свекрухи, він перевірений роками і гаряче мною любимо як власне і самі пиріжки 🤍 Піду-ка я чай поставлю ))
Інгредієнти
для тесту:
200 мл молока
2 яйця (одне для тіста, друге для змащування пиріжків якщо будете піч)
300 гр борошна
10 гр сухих активних дріжджів
40 гр вершкового масла
1 ч ложка цукру
щіпка солі
для начинки:
картопля 5 шт середньої величини ~ 700-800 гр
середня цибулина ~ 100 гр
3 ст ложки рослинного масла
сіль, перець за смаком
Пиріжки з картоплею і цибулею покроковий рецепт
1. Картоплю відварити до готовності, посолити і розтовкти в пюре. Нарізати дрібними кубиками цибулю і пасерувати в олії до прозорості, поперчити. Змішати цибулю і пюре, дати охолонути. Розчинити в трохи підігрітому молоці цукор, додати дріжджі і залишити на 15 хвилин для активацми.
2. Збити виделкою одне яйце з сіллю і разом з розтопленим вершковим маслом додати до молока з дріжджами. Просіяти борошно і замісити тісто, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин. Тісто злегка присипати борошном і обім’яти, розділити на чотири частини і з кожної скачати руками ковбаску, після чого розрізати кожну на 6 рівних частей.
3. Почати шайби качалкою або розім’яти пальцями в коржики діаметром 10 см на присипаної борошном поверхні, викласти по 1 ст ложці картопляної начинки і зліпити пиріжки (якщо будете запікати, то змастіть їх яйцем).
4. Випікати 20-25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, або обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні не накриваючи кришкою до рум’яного кольору з кожної сторони, після чого можна поставити їх на ребро і обсмажити ще з боків, у середньому на це піде 15 минут.