Пиріжки з начинкою з квашеної капусти

Як смачно зробити Пиріжки з начинкою з квашеної капусти простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мало тіста, багато начинки. Такі ж м’які та смачні і на другий, і третій день залишаються. Просто треба розігріти в мікрохвильовці.

Інгредієнти

Вихід: 12 штук

Опара:
тепле Молоко – 150 мл
тепла Вода – 150 мл
Цукор – 2 ст. л
Дріжджі сухі – 2 ч. л.
Борошно – 3 ст. л

Тісто:
Вся підготовлена опара
Сіль – 1 ч. л.
Масло рослинне – 50 мл
Борошно – 400 гр

Начинка:
Капуста квашена (віджата від розсолу) – 500 гр
Вода холодна – 1 літр
Сіль – 1 ч. л.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Масло вершкове – 20 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт
Зіра – 0,5 ч. л
Паприка мелена – 0,5 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений – 0,5 ч. л

Для змащування пиріжків:
Жовток яєчний – 1 шт
Молоко – 1 ст. л.

Пиріжки з начинкою з квашеної капусти покроковий рецепт

1. Робимо опару:
Змішати тепле молоко, воду, цукор, дріжджі, борошно. Накрити кришкою, залишити на кухонному столі для активації дрожжей.
2. Готуємо тісто: У борошно всипати сіль, перемішати. Влити рослинне масло, підійшла опару, замісити тісто. Тісто м’яке, трохи липке. Тісто покласти в чашку, змащену рослинним маслом, накрити кришкою, прибрати в тепле місце на підйом в два рази, приблизно на 1 час.
3. Потім прим’яти тісто і ще на 30-50 хвилин у тепле місце. Поки тісто піднімається, займемося начинкою: Капусту покласти в каструлю, залити водою, всипати 1 ч. л. Довести до кипіння, зняти з вогню, процідити, віджати, охолодити. Капусту нарізати ножем подрібніше, якщо вона длинная.
4. У сковороді розігріти олію і вершкове масло, обсмажити ріпчасту цибулю дрібно нарізану, до золотистого кольору. Додати моркву натерту на крупній тертці, тушкувати до м’якості. Додати підготовлену капусту, тушкувати хвилин п’ять. Всипати спеції, тушкувати ще хвилини три.
5. Начинка готова, охолодити. Підійшло тісто розділити на 12 частин, сформувати пиріжки. Викласти швом вниз на деко застелений папером для выпечки.
6. Накрити пиріжки серветкою, залишити на расстойку на 20 хвилин. Змастити сумішшю жовтка і молока, запікати в нагрітій духовці при 200 гр., 20-25 минут.