Пиріжки з зеленим цибулею і яйцем без дріжджів простий рецепт. Лінь возитися з дріжджовим тестом, а хочеться пиріжків? Приготуйте ці м’які повітряні пиріжки на сирному тісті. Вони виходять дуже смачні і незвичайної форми☺️
Інгредієнти
на 16 пиріжків:
Сир 9% – 200 р
Борошно – 270 р
Яйце – 1 шт
Молоко – 50 мл
Рослинна олія – 50 мл
Сіль – 1/2 год л
Розпушувач – 10 г
Начинка:
Яйця відварені – 5 шт
Лук зелений – 45 р
Сметана – 2 ст л
Сіль за смаком
Для змазування:
Жовток + 1 ст л молока
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем без дріжджів покроковий рецепт
1. До сиру додаємо сіль, молоко, яйце і подрібнюємо заглибним блендером. Додаємо рослинне масло, перемішуємо. Додаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем. Спочатку перемішуємо лопаткою, потім замішуємо тісто руками.
2. Тісто виходить м’яке, не липне до рук. Накриваємо пакетом і залишаємо на 30 хвилин. Приготуємо начинку. Яйця відварюємо, тремо на тертці, додаємо дрібно порізану зелену цибулю, сметану і солимо за смаком. Перемешиваем.
3. Тісто ділимо на 16 рівних частин. Розкачуємо в гурток, робимо 4 надрізу, в центр кладемо 1 год л начинки і робимо форму розочки.
4. Змащуємо жовтком, змішаним з молоком і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Пиріжки готові!
Відео рецепт 👇