Пироги з капустою з прісного тіста

Смачні Пироги з капустою з прісного тіста рецепт простий в духовці закриті. Начинку можна приготувати будь – несолодкі або солодкі. Але бажано використати начинку, яка щоб не витікала в пирогах при випічці.

Інгредієнти

На 4 пирога:

✔️150 г густого йогурту (або сметани),
1 яйце,
80 г рослинної олії,
350 г борошна,
1/3 ч. ложки солі,
1 ч. ложка розпушувача

✔️начинка:
400 г капусти,
1 морква,
1 головка цибулі,
1 ст. ложка сметани без гірки (за бажанням),
сіль і перець за смаком,
рослинне масло.

✔️додатково:
1 жовток,
1ч.л молока,
кунжут

Пироги з капустою з прісного тіста покроковий рецепт

1. Для начинки: цибулю нарізати соломкою, моркву натерти на крупній тертці. Капусту нашаткувати. Обсмажити на олії цибулю і моркву. Капусту змішати з сіллю, додати до обсмажених цибулі і моркви, тушкувати під закритою кришкою на середньому вогні хвилин 10-15, в процесі мешать.

2. Потім кришку зняти, додати перець і сметану, перемішати і ще хвилин 5 тушкувати без кришки. Заважати. Начинку остудити. Для тіста змішати гарненько яйце, йогурт, сіль і рослинне масло. 300 г борошна змішати з розпушувачем. Замісити тісто. Решта 50 г борошна додавати в міру потреби, можливо борошна знадобиться меньше.

3. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на 30 хвилин. Потім перед формуванням пирогів тісто пом’яти, воно стане більш еластичним. Розділити його на 4 частини і сформувати пироги. Розкачати з тіста коржик в діаметрі 20 – 22 див. На одну половину коржа покласти начинку, на другій половині зробити три надрізи як на фото в каруселе.

4. Скріпити краї пирога щільно притискаючи руками, потім за допомогою вилки. А потім через рівну відстань зробити надрізи. Надрізи защипнути (дивіться в карусельці). Перед випічкою змастити пиріжки жовтком змішаним з молоком, посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20, до румяного.