Рагу з ягняти з цибулею шалотом, копченим беконом і чорносливом

Як смачно зробити Рагу з ягняти з цибулею шалотом, копченим беконом і чорносливом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей рецепт підходить для обіду з сім’єю або друзями. Блюдо володіє чудовим смаком, хоча готується дуже просто, майже без зусиль. Копчений бекон проривається через смак жирної баранини зі спеціями, додаючи теплоти, а чорнослив надає насолоду.

Інгредієнти

4 порції

нога ягняти без кістки вагою приблизно 650 р
2-3 ст. л. оливкової олії
250 г м’ясистого копченого бекону, дрібно нарізаного
400 г шалот, тонко нарізаного
1,5 ст. л. дрібного цукру трохи сухого білого вина
1 паличка кориці
1 ч. л. меленого імбиру
150 г м’якого чорносливу без кісточок, розрізаного на половинки
500 мл бульйону з баранини
нарізана петрушка для подачі
морська сіль і чорний перець свіжого помелу

Рагу з ягняти з цибулею шалотом, копченим беконом і чорносливом покроковий рецепт

1. Зачистите м’ясо від жиру і плівок, потім наріжте невеликими шматочками. Приправте сіллю і перцем. У просторій сковороді з важким дном розігрійте трохи оливкової олії. Обсмажте шматочки м’яса з усіх боків до рум’яної скоринки (обсмажуйте порціями, щоб не перевантажувати сковороду).
2. Подрумяненное м’ясо викладіть з сковороди. Додайте в сковороду ще трохи олії і обсмажте нарізаний бекон 3-4 хвилини до світло-коричневого кольору. Домішайте шалот і готуйте на середньому вогні, часто помішуючи, 4-6 хвилин. Додайте цукор, трохи солі і перцю, готуйте ще 2-3 хвилини, до легкої карамелізації лука.
3. У сковороду влийте вино, дерев’яною ложкою зіскрібаючи з дна прижарившиеся шматочки. Дозвольте провину увариться до стану сиропу. Поверніть м’ясо в сковороду, додайте корицю, імбир і половину чорносливу. Перемішайте. Влийте бульйон, доведіть до перших ознак кипения.
4. Накрийте сковороду, зменшіть вогонь до мінімального і готуйте 1 годину, перемішавши пару раз. Додайте в сковороду залишився чорнослив і тушкуйте 30 хвилин. М’ясо повинно стати дуже м’яким. Спробуйте і приправте за смаком. Прикрасьте петрушкою, подавайте з картоплею або размятым кускусом.