Курка в гострому медово імбирному соусі

Як зробити смачну курку в гострому медово імбирному соусі рецепт простий.

Інгредієнти

Курка – 1 штука
Сіль, гострий перець – за смаком
Мед – 100 грам
Імбир мелений – 2 чайні ложки
Часник – 3 зубчики
Соєвий соус – 6 столових ложок
Кунжут (білий і чорний) – по 1 столовій ложці
Лимон – ½ штуки

Курка в гострому медово імбирному соусі покроковий рецепт

1. Я вирішила приготувати половину курки. Для цього розрізаємо її навпіл. Тепер розрізаємо на невеликі шматочки. Їх потрібно посолити і поперчити. У мене гострий червоний перець. Тепер приготуємо соус, яким будемо заливати курочку. Нам знадобиться 50 грам меду. Його потрібно трохи підігріти, щоб він став жидким.

2. Я це зробила в мікрохвильовці, можна підігріти на плиті. Додаємо 1 чайну ложку меленого імбиру, Натремо 2 зубчиків часнику, Наливаємо 3 столові ложки соєвого соусу. І все це добре перемішуємо. Крім того, нам знадобиться кунжут. Я візьму чорний і білий кунжут навпіл. Просто їх смешиваем.

3. У форму для випічки викладаємо шматочки курки. Поливаємо їх медово-імбирним соусом. І зверху посипаємо кунжутом. Цю красу відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 30 хвилин. Потім, курочку потрібно ще раз потрібно полити соусом. Тепер збризніть її лимонним соком.

4. Відправляємо запікатися ще хвилин на 10-15. Ви тільки подивіться, як це красиво! І на смак – дивовижно! Курка виходить гостро-медова, і в кінці відчувається імбирна нотка. На гарнір до такої курочці відмінно підійдуть овочі. Приємного апетиту!