Курка в кисло солодкому соусі по китайськи на сковороді з рисом

Навесні хочеться чогось кисленького і гостренького, смачного, і щоб особливо не морочитися на кухні .. Курка в кисло солодкому соусі по китайськи на сковороді з рисом простий рецепт. Мрія будь-якої жінки як можна менше стояти біля плити. Ах, який рецепт! Смачний, яскравий і простий, але з характером 🔥
Якщо ви маєте пристрасть до гостро-солодким смакам в стилі азіатської кухні або просто хочете розтопити нудний вечір маняще-жаркими ароматами, то ця соковита курочка в глянсовому соусі ніяким чином не повинна пройти повз вас. У ній все, як ми любимо – насолода гарантовано від самого початку готування до останньої секунди дегустації. Перевірено і не раз 😋

Інгредієнти

Грудки курячі – 2 шт.
Перець болгарський червоний – 1 шт.
Корінь імбиру – 25 р.
Часник – 2 зубчики
Куркума мелена – 0,5 ч. л.
Борошно – 1 ст. л.
Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
Мед рідкий – 50 р.
Соєвий соус – 50 мл
Курячий бульйон – 100 мл або вода
Гострий соус чилі – 1 ч. л.
Кетчуп , або томат-паста-2-3 ст. л
Олія оливкова – за необхідності
Кунжут (для подачі) – 2 ст. л.
Рис для гарніру

Курка в кисло солодкому соусі по китайськи на сковороді з рисом покроковий рецепт

1. Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками, перець нарізаємо шматками, попередньо очистивши від плодоніжки і насіння. Імбир і часник очищаємо, дуже дрібно рубим.
2. В глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо олію, додаємо куркуму і половину меду ✔️Курку обвалюємо в суміші крохмалю і борошна, кладемо в ту ж сковороду, додавши трохи олії. ✔️Обсмажуємо до помітного рум’янцю, потім додаємо перець, імбир і чеснок.
3. Готуємо ще 3-4 хвилини. ✔️В окремому посуді змішуємо гарячий бульйон з рештою медом, кетчупом, соєвим соусом і гострим соусом чили.
4. Заливаємо цим соусом курку на сковороді, доводимо до кипіння і готуємо близько 10 хвилин, щоб соус трохи випарувався ✔️ Готову страву розкладаємо по порціях, посипаємо кунжутом і подаємо з рисом.