Рідкий шоколадний фондан з рідким центром

Ох, вже ця випливає серединка)) Десь спекотно і не до шоколаду, а кому-то саме то для п’ятничного вечора😋 Як зробити смачний Рідкий шоколадний фондан з рідким центром рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

гіркий Шоколад (від 65%) – 100 гр
Яйце С1 – 2 шт.
Цукор коричневий (можна білий) – 40 гр
Вершкове масло 82% – 70 гр
Борошно – 50 гр
На обсипання формочок какао + злив. олія

Рідкий шоколадний фондан з рідким центром покроковий рецепт

1. Яйця кімнатної температури змішати з цукром (можна прогріти до 28-30°, щоб максимально розчинився цукор або використовуйте пудру). Масло з шоколадом розтопити. Об’єднати з яйцями до однорідності. Ввести муку, перемішати. Формочки змастити маслом, обсипати какао або мукой.

2. Випікати в розігрітій духовці, температура ок. 190°, у мене пішло 7 хвилин на режимі верх низ з обдувом. Краю і верхівка повинні схопитися, серединка під скоринкою, але м’яка і “жива”.

3. Подається в гарячому вигляді, зазвичай з вершками або морозивом. З цієї кількості виходить 4 рамекина (форми), у сирому вигляді десь за 90 гр.

Відео рецепт 👇