Як зробити Різдвяний апельсиновий кекс з журавлиною рецепт простий.
Інгредієнти
•Борошно (у мене була ц/з і Пшеничне 50/50)-370 гр.
•Яйце-4 шт.
•Розпушувач-1 ч. л
•Вершкове масло-230 гр.
•Цукор-300/400 гр.
•Сік апельсина-50 мл
•Цедра одного апельсина
•Ванілін-1 ч. л
•Імбир, кориця, мускатний горіх, мелена гвоздика-всього по одній чайній ложці.
•Сирний сир-100 гр.
•Журавлина-300 гр.
Різдвяний апельсиновий кекс з журавлиною покроковий рецепт
1. Збийте м’яке вершкове масло з цукром до білої однорідної маси, додайте по одному яйцю, щоразу ретельно вимішуючи. Потім додайте спеції, сік і цедру апельсина, сирний сир, ванилин.
2. Додайте в тісто поступово борошно з розпушувачем, постійно помішуючи. У самому кінці, коли тісто буде готове, вмішайте журавлину. Викладаємо тісто у силіконову форму (попередньо зробіть французьку сорочку (масло і борошно/манка).
3. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 175С на одну годину, готовність перевіряйте шпажкою. Готовий кекс не діставайте з форми, поки повністю не остынет.
Відео рецепт 👇