Різдвяний кекс з сухофруктами

Як смачно зробити простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.
Ви вже вирішили що спечете на святковий стіл?😍 А подарунки всім купили? Наша форма для випічки стане відмінним подарунком для жінки, яка любить балувати вкусняшка близьких, при цьому не витрачаючи на це багато часу.

Інгредієнти

Тісто:
200 гр. Молока
21 гр. Пресованих дріжджів (7 гр. Сухих)
130 гр. Цукру
4 шт. Жовтки
100 гр. Вершкового масла 82%
450 гр. Борошна +-

Мариновані сухофрукти:
50 гр. Соку апельсина (мандарина)
35 гр. Коньяку
70 гр. Вишні
80 гр. Кураги
40 гр. Родзинок
Цедра мандарина 🍊
3 шт. Гвоздики
1 зірочка Бадьяна
1 паличка Кориці

Глазур:
100 гр. Цукрової пудри
20 гр. Соку лимона

Різдвяний кекс з сухофруктами покроковий рецепт

1. Тісто: До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, жовтки і вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішуємо вінчиком. ⠀ Всипаємо просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. ⠀ Борошно у всіх різна. Кому-то знадобиться більше, комусь менше. Важливо орієнтуватися «на око», щоб тісто вийшло м’яким і еластичним. ⠀

2. спочатку тісто буде липким, але через 10 хвилин енергійного вимішування тісто не буде липнути і почне ставати однорідним. До 15 хвилині тісто збере на себе залишки зі стін миски, стане красивим і гладким. ⠀ Збираємо тісто в кулю, накриваємо і залишаємо бродити 1 годину в теплому місці без протягів (28-35С).

3. Мариновані сухофрукти: Курагу дрібно нарізаємо, натираємо на тертці цедру мандарина (можна апельсина). У невеликій баночці щільно укладаємо шарами сушену вишню, курагу і родзинки. Паличку кориці кладемо між шарами. Зверху кладемо гвоздику, бадьян і цедру. Заливаємо коньяком і соком, закриваємо кришкою. Обов’язково потрясти, що б все об’єдналося. ⠀

4. Прибираємо холодильник на 2-3 доби і даємо настоятися. ⠀ Перед використанням рідина із сухофруктів обов’язково зливаємо! ⠀ Коли тісто підійшло, всипаємо приготовані заздалегідь сухофрукти і добре перемешиваем.

5. Залишаємо на 40 хвилин в теплому місці без протягів. ⠀ Потім перекладаємо у форму змащену маслом. Накриваємо і залишаємо підніматися у формі 30-40 хвилин. ⠀ Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180С духовку, режим верх низ, орієнтовно на 40-45 минут.

Відео рецепт 👇