Як смачно зробити простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.
Ви вже вирішили що спечете на святковий стіл?😍 А подарунки всім купили? Наша форма для випічки стане відмінним подарунком для жінки, яка любить балувати вкусняшка близьких, при цьому не витрачаючи на це багато часу.
Ви вже вирішили що спечете на святковий стіл?😍 А подарунки всім купили? Наша форма для випічки стане відмінним подарунком для жінки, яка любить балувати вкусняшка близьких, при цьому не витрачаючи на це багато часу.
Інгредієнти
Тісто:
200 гр. Молока
21 гр. Пресованих дріжджів (7 гр. Сухих)
130 гр. Цукру
4 шт. Жовтки
100 гр. Вершкового масла 82%
450 гр. Борошна +-
⠀
Мариновані сухофрукти:
50 гр. Соку апельсина (мандарина)
35 гр. Коньяку
70 гр. Вишні
80 гр. Кураги
40 гр. Родзинок
Цедра мандарина 🍊
3 шт. Гвоздики
1 зірочка Бадьяна
1 паличка Кориці
⠀
Глазур:
100 гр. Цукрової пудри
20 гр. Соку лимона
Різдвяний кекс з сухофруктами покроковий рецепт
1. Тісто: До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, жовтки і вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішуємо вінчиком. ⠀ Всипаємо просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. ⠀ Борошно у всіх різна. Кому-то знадобиться більше, комусь менше. Важливо орієнтуватися «на око», щоб тісто вийшло м’яким і еластичним. ⠀
2. спочатку тісто буде липким, але через 10 хвилин енергійного вимішування тісто не буде липнути і почне ставати однорідним. До 15 хвилині тісто збере на себе залишки зі стін миски, стане красивим і гладким. ⠀ Збираємо тісто в кулю, накриваємо і залишаємо бродити 1 годину в теплому місці без протягів (28-35С).
3. Мариновані сухофрукти: Курагу дрібно нарізаємо, натираємо на тертці цедру мандарина (можна апельсина). У невеликій баночці щільно укладаємо шарами сушену вишню, курагу і родзинки. Паличку кориці кладемо між шарами. Зверху кладемо гвоздику, бадьян і цедру. Заливаємо коньяком і соком, закриваємо кришкою. Обов’язково потрясти, що б все об’єдналося. ⠀
4. Прибираємо холодильник на 2-3 доби і даємо настоятися. ⠀ Перед використанням рідина із сухофруктів обов’язково зливаємо! ⠀ Коли тісто підійшло, всипаємо приготовані заздалегідь сухофрукти і добре перемешиваем.
5. Залишаємо на 40 хвилин в теплому місці без протягів. ⠀ Потім перекладаємо у форму змащену маслом. Накриваємо і залишаємо підніматися у формі 30-40 хвилин. ⠀ Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180С духовку, режим верх низ, орієнтовно на 40-45 минут.
Відео рецепт 👇