Після приготування меренгового рулету, у мене залишилися жовтки. І я з них приготувала на наступний день, прекрасні рогалики. Зберігайте собі рецепт. Так у вас не залишиться питання, куди дівати жовтки. Домашні Рогалики з горіхами і цукром рецепт простий.
Інгредієнти
5 жовтків
160 гр цукру
100 гр вершкового масла(холодного)
5 ст. л сметани без гірки
400 гр борошна
1,5 ч. л розпушувача
Для начинки:
100 гр волоських горіхів
100 гр цукру
Рогалики з горіхами і цукром покроковий рецепт
1. Жовтки розтираємо з цукром до побіління, потім додаємо сметану і добре перемішуємо, щоб цукор розчинився. У борошно додаємо розпушувач. Натираємо холодне масло на тертці в борошно, потім перетираємо в крихту. Далі змішуємо борошняну суміш з жовтковою массой.
2. Замішуємо тісто, але не вимішуємо довго, інакше розвинеться клейковина і печиво не буде ніжним і розсипчастим. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину. Дістаємо холодне тісто. Ділимо на 4 частини. Беремо одну частину тіста а три інші знову кладемо в холодильник.
3. посипаємо борошном Робочу поверхню і розкачуємо тісто в тонкий корж товщиною 4 мм. Розрізаємо на 12 сегментів і викладаємо начинку. Загортаємо наші рогалики і викладаємо на противень.
4. Деко можна не застеляти пергаментом, так як печиво не пристає до листу. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 15-20 хвилин. До злегка рум’яного відтінку. Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Відео рецепт 👇