Рогалики з яблучним повидлом

Смачні рогалики з домашнім яблучним повидлом з Антонівки, здобні, м’які, просто пухові! Приготувати такі рогалики можна з начинкою з сиру, заварного крему, вареного згущеного молока..

Інгредієнти

На 9 шт.

Тісто:
Борошно 300 г (+/-)
Молоко 70 мл
Олію вершкове 30 р
Яйця 2 шт. (С1)
Сіль 2/3 ч. л.
Цукор 50 г
Дріжджі пресовані 18 г(сухі 6 м)

Начинка:
Повидло ~300-350 р

Додатково:
Яйце+ 1 ст. л. молока для змазування

Рогалики з яблучним повидлом покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. борошна із загального кол-ва , розмішати, поставити в тепле місце до подвоєння в обсязі. У глибокій мисці збити яйця, цукор, сіль, додати опару, перемішати. Всипати просіяне борошно (борошна може знадобитися трохи більше/менше), як тісто збереться в ком по частинах додати м’яке вершкове масло, замісити гладке , еластичне, трохи липковатое тесто.

2. Тісто округлити, покласти в миску змащену олією, затягнути плівкою, залишити на расстойку. Коли тісто підійде, зробити обминку, дати підійти ще раз. Готове тісто розділити на дев’ять рівних частин. Кожну частину округлити, накрити плівкою, залишити на 10 хвилин. Далі розкачати тісто в прямокутний пласт, по краю викласти повидло ~3 ч. л. защипнути , зробити надрізи, згорнути, шов защипнуть.

3. викласти Рогалики на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою, дати підійти. Перед випічкою змастити збитим яйцом.

4. Випікати при t 190 гр 15-20 хвилин до зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.