Ніжний шоколадний торт Баунті з кокосовою стружкою

Начинка у цього тортика виходить практично така ж як у оригінальних батончиків. А так як «Баунті» одна з наших улюблених шоколадок, ми з’їли тортик практично за день. Готуємо Ніжний шоколадний торт Баунті з кокосовою стружкою рецепт простий.

Інгредієнти

Корж:
🔸вершкове масло – 80г
🔸яйця – 2шт
🔸цукор – 80г
🔸борошно – 80г
🔸сіль – 1/4ч.л
🔸розпушувач – 1ч.л
🔸какао – 3год.л

Начинка:
🔸молоко – 400мл
🔸манка – 2ст.л
🔸цукор – 80г
🔸вершкове масло – 100г
🔸кокосова стружка – 250-300г

Глазур:
🔸шоколад молочний – 90г
🔸шоколад темний – 80г
🔸молоко – 60мл

Ніжний шоколадний торт Баунті з кокосовою стружкою покроковий рецепт

1. Масло збиваємо з цукром, додаємо яйця і знову збиваємо. У масу просіваємо борошно, какао, сіль, розпушувач і перемішуємо. Розсувну форму застеляємо пергаментним папером (у мене без низу, тому закрив фольгою), виливаємо масу у форму(d=18см) і прибираємо в духовку при температурі 180 градусів на 25 минут.

2. Можна збирати торт прям в цій же формі, але я переклав в нову і проклав кондитерську стрічку(можна без неї) ⠀ Молоко нагріваємо, поступово додаємо манку, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Додаємо цукор, вершкове масло, кокосову стружку.

3. Маса повинна бути трохи рідкуватий. Перекладаємо в форму і робимо глазур. ⠀ На водяній бані розтоплюємо шоколад і замішуємо разом з молоком. ⠀ Покриваємо глазур’ю і прибираємо в холодильник на 2 години. ⠀ Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇