Сирна паска на заварці дріжджовий

Сирна паска на заварці дріжджовий простий рецепт. Паски робив в цьому році чоловік на пару з кухонним комбайном 🤣

Інгредієнти

на 4 паски діаметром близько 10-11 см

Заварка
150 мл молока
50 гр борошна у\с

Для опари
20 гр свіжих дріжджів ( або 7 г сухих або 1.5 чл сухих)
30 гр цукру
50 гр борошна
120 гр молока

Для тіста:
вся опара
вся заварка
480 г борошна (раджу взяти 50% сильної борошна – та у якій білка в складі от12до15гр (Нордік, Манітоба) і 50% “слабкою” )
100 г цукру
1⁄2 ч. л. солі
100 мл молока (або апельсинового соку )
150 г сиру
2 яйця кімнатної температури
ваніль
******
100 г вершкового масла
150 г родзинок (або ін смачненького)
ще раджу ввести цедри або цукати апельсина

Сирна паска на заварці дріжджовий покроковий рецепт

1. Починаємо з заварки – тому що вона повинна охолонути. Змішуємо 150 мл молока і 50 гр борошна, ставимо на плиту і заварюємо до того моменту, поки маса не збереться в однорідний клубок, а на дні каструльки буде тоненький наліт з тіста. Хто робив хоча б раз у житті еклери – вам не складе труднощів ). Залишаємо масу отсывать під плівкою вконтакт. Змішуємо опару. Всі продукти для опари повинні бути темплыми – в ідеалі 32-36 градусов.
2. Дріжджі, цукор,борошно і молоко збиваємо до однорідності і залишаємо на 15 хвилин. Якщо маса не почала пінитися – значить ваші дріжджі не працюють. Їх потрібно змінити. Для тесту – всі крім родзинок і масла – змішуємо в 1 ємності . Вимісити тісто до гладкого, еластичного стану протягом 10 хвилин Тепер додаємо масло 1 ст. л. щоразу вимішуючи до гладкості ок. 5 хвилин. В кінці додати родзинки і ще трохи перемешать.
3. Тісто ДУЖЕ М’ЯКЕ, але вже не липне до рук. РОЗСТОЙКА . Ємність для тіста змастити маслом , викласти тісто і накрити ємність зверху харчовою плівкою. Залишити підходити в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі. Підготувати форми для випічки пасок – змастити їх вершковим маслом і присипати борошном. Якщо використовуєте одноразові паперові форми, то змащувати їх маслом і присипати борошном не нужно.
4. Викласти тісто на змащену рослинним маслом робочу поверхню, розділити на 4 частини і злегка округлити. Форми для випічки я заповнювала на третину. Викласти тісто на змащену рослинним маслом робочу поверхню, розділити на 4 частини і злегка округлити. Форми для випічки я заповнювала на треть.
5. Знову накрити форми харчовою плівкою і залишити підходити в теплому місці ще на 45-60 хвилин. Я робила расстойку в духовій шафі зі склянкою води на режимі – включена лампочка. В такому випадку плівка зверху не потрібна. Пара від води досить, щоб шапочки не заветривали. Випікаємо паски близько 35 хвилин при Т 170-180 градусов.