Лимонний кекс з маковою начинкою

Як зробити смачний Лимонний кекс з маковою начинкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
•Борошно-230 гр.
•Цукор-200 гр.
•Цедра одного лимона
•Сік одного лимона
•Вершкове масло(кімнатної температури)-200 гр.
•Яйце-3 шт.
•Молоко-20 мл
•Розпушувач-6 гр.
•Сіль-щіпка

Начинка:
•Мак-200 гр.
•Цукор-100 гр.
•Ванілін або ванільний цукор-5 гр.
•Молоко-100 мл
•Яйце-1 шт.
•Цедра лимона-1 ч. л

Лимонний кекс з маковою начинкою покроковий рецепт

1. Для начинки варимо на слабкому вогні мак з цукром, ваніліном і молоком, помішуйте поки вся рідина не випарується. Знімаємо з плити і охолодити. Коли мак повністю охолоне, додаємо яйце і цедру лимона, все перемішуємо. У великій мисці збиваємо вершкове масло, цукор, цедру і сік лимона.
2. Вводимо по одному яйцю і після кожного додавання збиваємо міксером. Додаємо молоко, знову збиваємо. Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо нашу суміш лопаткою, щоб не було грудочок. Форму для кексу змащуємо маслом, застеляємо пергаментом. Викладаємо 1/3 частину тіста у форму, зверху розподіляємо половину макової начинки.
3. І так ще раз повторюємо (щоб вийшло два шари макової начинки) Відправляємо в духовку на 180С 60 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо є бажання приготувати помадку для кексу, то просто з’єднайте 150 гр. цукрової пудри з 25 гр. лимонного соку, перемішайте, щоб не було грудочок і покрийте остиглий кекс. Приємного апетиту!