Рожеві цукерки з веганским ганашем і натуральним барвником: рецепт та інструкції.
Інгредієнти
▪️110 кокосових вершків (або густої кокосового молока з банки)
▪️1 ч/л розчинної кави
▪️1 ч/л ванільного екстракту
▪️150 гр темного шоколаду (можете взяти наш без цукру в магазині)
Рожеві цукерки з веганским ганашем і натуральним барвником покроковий рецепт
1. Нагрійте вершки до кипіння, зніміть з вогню, влийте в шоколад, перемішуючи. Додайте ваніль і кави, перемішайте до однорідності. І помістіть в кондитерський мішок, приберіть в холодильник.
2. Кольоровий корпус:
З натуральних рожевих порошків вам тут підійде або пудра з соку буряка, або кармін. Соку на 50 грам какао масла вам потрібно буде мінімум 5-6 м, а карміна 1-1,5 р. Кармін у нас жиророзчинний, тому що в маслі розійдеться без проблем. Сік розходиться гірше, але він дуже дрібного помелу, і їм чудово можна фарбувати. Какао масло розтопіть до 55 гр, додайте барвник і, помішуючи, остудіть до 28. Я зазвичай ставлю миску з маслом в холодну воду. Нанесіть м’якою кистю кольорове масло на форму, дайте застигнути і нанесіть другий шар. Якщо масло почне густіти, остигаючи, трохи підігрійте до тих же 28.
З натуральних рожевих порошків вам тут підійде або пудра з соку буряка, або кармін. Соку на 50 грам какао масла вам потрібно буде мінімум 5-6 м, а карміна 1-1,5 р. Кармін у нас жиророзчинний, тому що в маслі розійдеться без проблем. Сік розходиться гірше, але він дуже дрібного помелу, і їм чудово можна фарбувати. Какао масло розтопіть до 55 гр, додайте барвник і, помішуючи, остудіть до 28. Я зазвичай ставлю миску з маслом в холодну воду. Нанесіть м’якою кистю кольорове масло на форму, дайте застигнути і нанесіть другий шар. Якщо масло почне густіти, остигаючи, трохи підігрійте до тих же 28.
3. Як тільки какао масло стабілізує у формі (або на столі при 16-18 градусах), або в холодильнику (але краще на столі), можна почати робити корпус. Друзі, я не зможу тут описати процес повністю, тому сподіваюсь, що ви вмієте, або навчитеся це робити з відео в інших мастеров.
4. Витягніть ганаш перед заливкою корпусу з холодильника на 30-40 хвилин, залийте у форму, дайте стабілізуватися при кімнатній температурі (16-18 гр) або в холодильнику хоча б годинку. Потім залийте дно цукерочок, залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі і відправте в холодильник на 20 хвилин. Готово!
5. Важливо! Цукерки ми робимо за спрощеною технологією, ігноруючи правила, що начинка повинна стабілізуватися довше. Ми не прогріваємо форму для кращого зчеплення не тому, що це неправильно. А тому, що для будинку можна і так. Але ніхто вам не забороняє робити за всіма канонами. Але можна і простіше, якщо для себе☺