Як зробити смачний Рулет Медовик зі сметанним кремом і вершками простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
140 гр меду
60 гр сметани
0,5 ч. л. соди
40 гр вершкового масла
30 гр цукру
2 яйця
150-160 гр борошна
Крем:
270 гр сметани 30% (я використовую Президент)
130 гр вершки від 33%
50 гр цукру
Рулет Медовик зі сметанним кремом і вершками покроковий рецепт
1. Коржі: Соду змішуємо зі сметаною. Мед, масло і цукор нагріваємо на слабкому вогні до повного розчинення інгредієнтів. Знімаємо з вогню. Додаємо сметану з содою, перемішуємо поки піна не осяде. Вводимо яйця по одному, розмішуючи ручним венчиком.
2. Потім вводимо борошно, при цьому маса повинна вийти по консистенції як густа сметана, з віночка повинна стікати щільною стрічкою. Консистенцію і процес розподілу тесту на коржі можна подивитися в каруселі. Розігріваємо духовку до 165С.
3. Розподіляємо половину тіста тонким шаром за тефлоновому килимку (у мене один корж 26х36 см). Випікаємо хвилин 5-7 (корж повинен стати золотистого кольору).
4. Крем: Збиваємо вершки з цукром до стійких піків. Окремо збиваємо сметану до пишної, густої маси. Змішуємо вершки з сметаной.
5. Збірка: наносимо половину крему на перший корж, згортаємо, наносимо крем на другий корж і звертаємо разом з первым.