Як зробити рибу минтай в сметанно часниковому соусі рецепт. Просто, смачно, ідеально з картопляним пюре або рисом 😋 У мене минтай, але рибу можна взяти будь-яку білу (філе, без кісточок).
Інгредієнти
1. Минтай – 500 грам
2. Вершкове масло ~ 40 грам
3. Морква – 1 велика або 2 маленьких шт.
4. Цибуля – 1 велика головка
5. Сіль за смаком
6. Перець за смаком
7. Сметана – 3 ст. л.
8. Часник – 3 зубчики
9. Зелень за смаком
Риба минтай в сметанно часниковому соусі покроковий рецепт
1. Моркву, чистимо, натираємо на тертці. Цибулю чистимо, ріжемо на кубики. Нагріваємо сковороду кладемо приблизно 30 грам вершкового масла і розтоплюємо В сковороду викладаємо моркву, цибулю і обсмажуємо до готовності на середньому вогні. В цей час філе риби моєї і не дрібно ріжемо ( у процесі смаження воно ще розпадеться).
2. Коли морква з цибулею готові, перекладаємо їх на тарілку, в цю ж сковороду при необхідності додаємо вершкове масло, викладаємо рибу, солимо, перчимо і смажимо до готовности.
3. Коли риба готова, додаємо цибулю з морквою і все перемішуємо. Додаємо сметану, часник пропустити через часникодавку). Все перемішуємо, при необхідності досолює і тушкуємо пару хвилин. При бажанні посипати свіжою зеленью.