Южноиндийское рибне каррі! Як смачно зробити Рибне каррі з овочами по індійськи на кокосовому молоці Гордона Рамзі покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
½ ст. л. олії без запаху, наприклад арахісової, для смаження
2 цибулини, очищені і дрібно нарізані
2 ч. л. насіння гірчиці
1 ч. л. меленої куркуми
2 ч. л. меленого кмину
3 см свіжого кореня імбиру, очищеного і натертого на тертці
1-2 довгих червоних перцю чілі, очищених від насіння і дрібно нарізаних, за смаком
1 банку кокосового молока з пониженим вмістом жиру об’ємом 400 мл
1-2 ст. л. пасти з тамаринду або розбавленого водою тамаріндового брусочки
1 невеликий баклажан, нарізаний невеликими шматочками
2 моркви, нарізані невеликими кружечками
200 г зеленої квасолі, порізаної навпіл, з верхівкою і хвостиками
600 г м’ясистою білої риби (наприклад, тріски, минтая, пікші або коли), нарізаною невеликими шматочками
Морська сіль і мелений чорний перець
ПОДАЧІ:
коричневий рис з кокосом і імбиром
2 ст. л. висушеного кокосового горіха, підсмаженого (за бажанням)
Рибне каррі з овочами по індійськи на кокосовому молоці Гордона Рамзі покроковий рецепт
1. Поставте велику неглибоку каструлю або сковороду з високими бортиками на середній вогонь і додайте масло. Як тільки вона нагріється, додайте нарізану цибулю з дрібкою солі і тушкуйте протягом 8-10 хвилин, до повного размягчения.
2. Додайте спеції і продовжуйте готувати ще хвилину або поки не відчуєте їх справжній запах, потім додайте імбир і перець чилі і помішуйте на вогні ще хвилину. Влити кокосове молоко, пасту з тамаринду і 400 мл води (використовуйте порожню банку з-під кокосового молока, щоб відміряти 400 мл). Приправте сіллю і перцем, добре перемішайте і доведіть до кипения.
3. Як тільки соус закипить, додайте баклажани і продовжуйте готувати протягом 5 хвилин, потім додайте моркву і тушкуйте 10-15 хвилин, поки морква і баклажани не стануть м’якими, а соус трохи не загустеет.
4. Додайте зелену квасолю і готуйте ще 3 хвилини, потім додайте рибу. Добре перемішайте, щоб покрити, потім готуйте 3-4 хвилини, поки риба не буде прожарена.
5. Спробуйте і приправте по мірі необхідності. Подавайте каррі з рисом в підігрітих сервірувальних мисках, посипавши підсмаженою висушеним кокосом, якщо используете.