Салат Черепаха з куркою, з волоськими горіхами, яблуками і сиром

В кращих новорічних традиціях, листковий майонезний салат. Дуже ситний. Як смачно зробити Салат Черепаха з куркою, з волоськими горіхами, яблуками і сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

куряче філе (краще філе стегна) – 150 г
картопля – 150 р
яблуко – 1 шт
лимон – 1/4 шт.
горіхи волоські – 100 г
яйця варені – 5 шт.
сир твердий – 100 г
часник – 2 зуб.
майонез

Салат Черепаха з куркою, з волоськими горіхами, яблуками і сиром покроковий рецепт

1. Філе відварити в підсоленій воді до готовності. Для кращого смаку при варінні можна додати цибулину/морквину/селеру. Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, очистити. Яблуко натерти на тертці, збризнути лимонним соком.
2. Горіхи підсушити на сухій сковороді, порубати ножем. Збираємо шари, промазуючи їх майонезом (крім горіхів): терті білки, філе маленькими шматочками, тертий картопля, яблуко, тертий сир, терті жовтки, подрібнений часник, орехи.
3. Крім жовтків я тру на крупній тертці. Якщо хочете салат-перевертень (як на фото), то для цього миску потрібно застелити плівкою, зібрати салат в зворотному порядку, залишити просочитися на пару годин в холодильник. Перед подачею перевернути на блюдо. Приємного аппетита!