Салат «Мімоза» зі свіжою і копченою рибою

Як зробити Салат «Мімоза» зі свіжою і копченою рибою рецепт простий.

Інгредієнти

✔️400-500 гр. свіжої сьомги або форелі
✔️400 гр філе копченої масляної риби або зубатки
✔️150-200 гр. сирного сиру
✔️100 гр. грецького йогурту
✔️4 яйця
✔️150 гр. листя шпинату (краще великих)
✔️50 гр. кропу
✔️1 столова ложка лимонного соку
✔️Сіль, перець за смаком

Салат «Мімоза» зі свіжою і копченою рибою покроковий рецепт

1. Яйця зварити круто. Остудити в холодній воді і очистити. Білки відокремити від жовтків. Білки дрібно порубати ножем або натерти на дрібній тертці. Жовтки також натерти на дрібній тертці. Філе сьомги або форелі посолити й приготувати на пару або відварити у підсоленій воді. Після остудити і розібрати на дрібні кусочки.

2. Копчену рибу дрібно порізати (попередньо видалити шкіру і кістки, якщо вони є). Готуємо соус-заправку для салату. Шпинат і кріп скласти в склянку бленжера, посолити/поперчити, додати лимонний сік і подрібнити в пюре. Додати в пюре сирний сир і грецький йогурт.

3. Все добре перемішати до однорідної маси. Викладаємо салат шарами: білки-соус (зелена сирна маса) – копчена рибка – соус – варена рибка – терті жовтки. Дайте салату настоятися в холодильнику хоча б 30-60 хвилин. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇