Салат Цезар з креветками і сухариками в домашніх умовах простий рецепт. Для приготування соусу «Цезар» ми спочатку зробимо домашній майонез (термін зберігання до 2-х тижнів в холодильнику). А потім у цей майонез вмешаем інші інгредієнти соусу.
Інгредієнти
✅салат романо – пучок;
✅креветки – 12-14 шт великих;
✅хліб – 3-4 скибочки (чіабатта або просто батон);
✅мед – 1 ст. л;
✅оливкова олія – 1 ст. л;
✅лимонний сік-1 ч. л;
✅італійські/прованські трави – за смаком;
✅сіль, перець – за смаком.
Для соусу Цезар:
✅жовток – 1 шт;
✅лимонний сік – 1 ч. л;
✅вода – 1 ст. л;
✅діжонська гірчиця-1/2 ч. л;
✅соняшникова масло – 130 г;
✅пармезан – 30г;
✅часник- зубчик;
✅анчоуси – 2 шт (або кілька пряного посолу 1 шт);
✅вустерширський соус – 1 ч. л;
✅оливкова олія – 2 ст. л;
✅вода – 2 ч. л (за необхідності).
✅сіль, перець – за смаком.
Салат Цезар з креветками і сухариками в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Креветки повільно розморожуємо в холодильнику, чистимо (хвостики можна залишити), видаляємо чорну вену. Змішуємо мед, оливкова олія, лимонний сік і маринуємо в цій суміші креветки хвилин 30. Хліб нарізаємо кубиками, висипаємо в форму, посипаємо травами (прованськими/італійськими), скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку при t180 на 10-15 мин.
2. У високому вузькому стакані змішуємо жовток, лимонний сік, воду (1 ст. л), діжонську гірчицю. Повільно вливаємо олію. Акуратно опускаємо на дно склянки занурювальний блендер і починаємо збивати на середній швидкості. По мірі збивання, плавно піднімаємо і опускаємо блендер, щоб все більше масла потрапляло у вир. Збиваємо до гладкої консистенции.
3. В готовий майонез додаємо натертий пармезан, зубчик часнику, пропущений через прес, вустерширський соус. Знову пробиваємо блендером. З допомогою віночка вбиваємо 2 ст. л оливкової олії, додаємо трохи води, щоб довести соус до потрібної консистенции.
4. Солимо, перчимо за смаком. Важливо забивати оливкова олія саме віночком, при збиванні блендером воно розбивається на фракції і може гірчити. Креветки обсушуємо від маринаду, швидко обсмажуємо з двох сторін, солимо перчим.
5. Збираємо салат. Листя салату рвемо руками, викладаємо на блюдо, зверху соус (або можна відразу перемішати листя з соусом), посипаємо сухарями і викладаємо креветки.
Відео рецепт 👇