Салат Вінегрет

Як смачно зробити Салат Вінегрет простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зловив себе на думці, що ще не ділився своїм рецептом, всім відомого і надзвичайно популярного салату, знайомого всім без винятку.

Інгредієнти

Буряки (запечена або відварена) — 200 г;
Морква відварна — 150г;
Картопля відварна — 200 г;
Зелений горошок — 100 г;
Червоний лук солодкого маринаду — 60 г;
Огірки солодкого маринаду — 100 г;
Листя петрушки — жменя;
Зелена цибуля — 2 стебла.

Для соусу «вінегрет»:
Гірчиця гостра «Російська» — 1 ч. л. з верхом;
Мед квітковий без яскравого смаку — 1 ч. л. з верхом;
Оливкова олія — 4 ст. л.;
Сік лимона або фруктовий оцет 5% — 1,5 ст. л.;
Сіль — щіпка.
Чорний перець — щіпка.

Салат Вінегрет покроковий рецепт

1. Буряк промити, почистити економкою, кожен коренеплід полити рослинним маслом, трохи посолити і загорнути в 2-3 шару фольги. Викласти у вогнетривку форму і запікати в попередньо розігрітій духовці до 190°С близько 50 хвилин, залежно від розміру корнеплода.

2. Готова буряк, повинна легко проколюватися виделкою. Запечена буряк максимально збереже свій смак і насолоду. ⠀ Моркву і картоплю відварити. ⠀ Рецепт солодкого лука маринаду дивіться у стрічці (один з останніх рецептів) ⠀ Готову буряк охолодити, нарізати кубиками, перекласти в окрему миску, додати 1 ст. л. рослинного масла і перемешать.
3. Додавати в салат в останню чергу для того, щоб буряк не дуже сильно забарвила інші овочі. ⠀ Моркву і картоплю нарізати кубиками приблизно одного розміру з буряком. Перекласти у велику миску. ⠀

4. Додати до овочів півкільця маринованого червоного цибулі, консервований зелений горошок, нарізані кубиками солоні огірки, нарубану петрушку і зелений лук. В останню чергу додаємо буряк, акуратно перемішуємо весь салат заправляємо соусом. ⠀
5. Для соусу:
Соус для Вінегрету салату ⠀

6. Буде гарно, якщо викласти салат на блюдо для сервірування через кулінарне кільце. Зверху прикрасити пластинками маринованого огірка, цибулею або каперсами. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇