Салат з гарбуза, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму

Салат з гарбуза, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму пальчики оближеш простий рецепт в банках 🧡 Різнобарвна і ароматна заготовка, яка підніме вам настрій взимку 🌈

Інгредієнти

гарбуз — 1 кг;
помідори — 6 шт.;
солодкий перець — 4 шт..;
морква — 3 шт. середніх;
ріпчаста цибуля — 3 шт.;
часник — 4-5 зубчиків;
цукор — 2 ст. л.;
сіль — 2 ст. л.;
оцет — 3 ст. л.;
рослинне масло — 100 мл;
чорний мелений перець — за смаком.

Салат з гарбуза, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму покроковий рецепт

1. Цибулю очистити, дрібно ріжемо і підсмажити в олії до м’якості; Овочі миємо. Морква і гарбуз очищаємо, з болгарського перцю виймаємо насіння і ріжемо шматочками. Морква також нарізаємо, додаємо до цибулі разом з перцем і тушкуємо 7-10 хвилин під кришкою на невеликому вогні;
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, рубаємо кубиками і кидаємо до інших овочів на 10-15 хвилин; Томати моєму, знімаємо шкірку і пюрируем блендером або дрібно ріжемо, тушкуємо, поки рідина трохи не випарується;
3. Подрібнюємо часник, додаємо до овочевої маси разом з чорним перцем. Всипаємо цукор і сіль, перемішуємо; Тушкуємо ще 5-7 хвилин, щоб всі овочі були готові, і вливаємо уксус.
4. Перемішуємо, гарячий салат розкладаємо по стерилізованим баночках і закатуємо. Даємо охолонути і зберігаємо в прохолодному месте.