Салат з кіноа, авокадо і печерицями

Кіноа – дуже корисний продукт, в якому міститься багато білка і вітамінів. Він ідеально підходить для тих, хто стежить за фігурою і дотримується правильне харчування 😋⁣⁣⠀ Як зробити Салат з кіноа, авокадо і печерицями рецепт простий.

Інгредієнти

🌱 Кіноа – 80 гр.⁣⁣⠀
🥬 Салатний мікс – 50 гр.⁣⁣⠀
🍄 Печериці – 200 гр.⁣⁣⠀
🍶 Рослинна олія для смаження⁣⁣⠀
🍷 Білий винний оцет – 1 ч. л.⁣⁣⠀
🥑 Авокадо – 1 шт.⁣⁣⠀
🌲 Кедрові горіхи «Семушки» – жменя⁣⁣⠀
🍶 Кедрове масло – 2 ст. л.⁣⁣⠀
🍯 Мед рідкий – 1 ч. л.⁣⁣⠀
🍋 Сік лимона – 1 ч. л.⁣⁣⠀
🧂 Сіль і перець⁣⁣⠀

Салат з кіноа, авокадо і печерицями покроковий рецепт

1. У сотейник налийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте сіль.⁣⁣⠀ Всипте кіноа і варіть 10 хвилин, потім використовуйте сито, щоб стекла вся рідина.⁣⁣⠀ Печериці ретельно промийте і наріжте на 4 або 8 частин в залежності від їх розміру.⁣⁣⠀
2. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і покладіть туди печериці, обсмажуйте їх кілька хвилин, потім додайте сіль, перець, влийте оцет і продовжуйте смажити ще близько 3-4 хвилин, потім зніміть з вогню.⁣⁣⠀
3. У велику миску покладіть салатний мікс, печериці, кіноа і шматочки очищеного і нарізаного авокадо.⁣⁣⠀ Змішайте в мисці кедрове масло, мед, сік лимона, сіль і перець і збийте виделкою.⁣⁣⠀ Заправте салат і акуратно перемішайте.⁣⁣⠀ При подачі посипте кедровими горішками.⁣⁣⠀