Салат зі смаженими хрусткими баклажанами, помідорами і руколою

Салат зі смаженими хрусткими баклажанами, помідорами і руколою простий рецепт. Давно мене не відвідувало натхнення – виправляюсь. Ділюся рецептом самого смачного салату з хрусткими баклажанами 🥗 Готувати? – обов’язково!

Інгредієнти

Баклажани – 2 шт.
Крохмаль кукурудзяний
Сіль
Томати солодкі – 4 шт.
Рукола (або мікс різної зелені)
Вершковий сир – 30 гр.
Кунжутне насіння

Для соусу:
Оливкова олія – 20 мл
Соус Чилі (у мене гострий) – 1 ст. л.
Чорний перець на смак
Паприка на смак
Бальзамічний оцет (можна звичайний) – 1 ст. л.

Салат зі смаженими хрусткими баклажанами, помідорами і руколою покроковий рецепт

1. Наріжемо баклажани на великі кубики. Посолити, перемішати і залишаємо на 5 хвилин. Змиємо сіль, відкинемо на паперові рушники баклажани, далі в загальній мисці з’єднаємо з крохмалем (для того що б баклажани вийшли хрусткі). Так само нарізаємо помідори крупно.

2. Рукколу можна порвати руками можна так само крупно нарізати. З’єднуємо помідори, рукколу. У сотейнику на рослинному маслі (масло потрібно стільки, що б занурити в них баклажани), обсмажуємо до золотистого відтінку, далі відкидаємо на салфетку.
3. Для соусу з’єднуємо все: масло, оцет, Соус Чилі і спеції. До помідорів і зелені відправляємо соус, акуратно перемішуємо і збираємо салат.

4. В тарілку викладаємо помідори із зеленню, баклажани, зверху сир (можна будь-який, але вершковий сир ідеально поєднується) і посипаємо кунжутним насінням. Наш смачний і яскравий салат готов.

Відео рецепт 👇