Як смачно зробити Сендвіч з фрикадельками з яловичини з томатним соусом та сиром Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
На 6 порцій:
ДЛЯ ФРИКАДЕЛЬОК:
1 маленька цибулина
2 зубчики часнику
2 ст. л. листя петрушки
2 скибочки черствого білого хліба
75 мл молока
1 яйце
700 г яловичого фаршу
Вустерширський соус
1 ч. л. сушеного орегано
Сіль і перець
Крапелька рослинного масла для смаження
ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ
1 маленька цибулина
1 зубчик часнику
1 ст. л. оливкової олії
½ ч. л. сушеного орегано
Сіль і перець
400 г банку нарізаних помідорів
1 ст. л. плоских листя петрушки
1 ст. л. листя базиліка
ДЛЯ ПОДАЧІ:
150 г сиру Чеддер (краще молодого)
6 булочок для сендвічів (як в Метро)
Сендвіч з фрикадельками з яловичини з томатним соусом та сиром покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 200°С. Вистеліть деко фольгою. Поки духовка розігрівається, почніть готувати фрикадельки. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім очистіть і роздушіть часник. Крупно наріжте петрушку ножем або ножицями. Відріжте скоринки від хліба, потім покладіть його в миску і залийте молоком. Зачекайте пару хвилин, поки хліб вбере молоко. Розбийте яйце в невелику миску або кухоль і збийте виделкою або венчиком.
2. Не забудьте вимити руки, якщо у вас на пальцях залишиться сире яйце. Покладіть фарш у велику миску і додайте подрібнений часник, нарізаний цибулю, збите яйце, нарізану петрушку, кілька крапель вустерширського соусу, сушений орегано, сіль і перець і розмочений хліб. Чистими руками змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної массы.
3. Намочіть руки і скачайте 18 фрикадельок розміром з м’яч для гольфу. Покладіть їх на деко. Завжди мийте руки, коли маєте справу з сирим м’ясом. Поставте в духовку на 20-25 хвилин(через 20 хвилин розріжте один навпіл, і якщо всередині рожеве, поверніть в духовку ще на 5 хвилин). Поки фрикадельки готуються, приготуйте томатний соус. Дрібно наріжте цибулю очистіть і роздушіть зубчик чеснока.
4. Розігрійте оливкову олію в сотейнику на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю, часник, орегано, сіль, перець і нарізані помідори. Накрийте кришкою і залиште кипіти на 10-15 хвилин, поки не загусне. Поки соус готується, наріжте листя петрушки і базиліка ножем або ножницами.
5. Коли соус загусне, додайте зелень і зніміть з вогню. Натріть на тертці сир чеддер, намагаючись не натерти пальці! 🙂 Коли фрикадельки будуть готові, покладіть їх в томатний соус і ретельно перемішайте. Розігрійте гриль. Візьміть булочки покладіть в кожну по 3 фрикадельки.
6. Полийте томатним соусом і посипте тертим чеддером. Викладіть булочки на деко і поставте їх під гарячий гриль на 5 хвилин, щоб сир расплавился.