Рибне севіче з лосося, сібаса, манго і лимоном

Сьогодні готуємо севіче з сібаса і лосося. Для нашого севіче я взяв лимон, лайм, перець чилі, шалот, сібас і сьомгу. Рибне севіче з лосося, сібаса, манго і лимоном простий рецепт.

Інгредієнти

Сібас – 150 г
Сьомга – 150 г
Лук-шалот – 20 р
Чилі перець – ½ шт.
Манго – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Лимон – ½ шт.

Рибне севіче з лосося, сібаса, манго і лимоном покроковий рецепт

1. Треба позбутися шкіри у риби. Паперовим рушником притримуємо і надрізаємо рибу до шкіри. Рухаємо ніж вперед, а шкіру водимо по сторонах. При цьому ніж тримаємо під кутом 45°до дошки. Тепер нарізаємо на кубики. Намагайтеся нарізати дрібно. Це важливо, так як риба повинна легко жеваться. Поки я нарізаю рибу, трохи підніму настрій тим, хто скептично ставитися до сирої риби. Почнемо з того, що ми використовуємо лимонну кислоту, яка денатурує рибний білок так само, як і варіння риби. Тобто риба починає готуватися, як тільки ви залили її лимонної, лаймовою або оцтової кислотой.
2. У них У всіх низький pH, при якому риба приготується. А щоб ви ще менше боялися туди йде перець чилі, який діє як антисептик. Так що в комбінації «свіжа риба + лимонна кислота + перець чилі» можна не боятися їсти навіть тим, хто начебто ніколи собі такого не дозволяє. Риба дрібно нарізана і приготується за кілька хвилини на ваших очах. Нарізаємо шалот максимально дрібно. Половинку перчика чилі (хто любить остренько – цілий перчик) дрібно нарізаємо. Закидываем.

3. Все, що будете нарізати на цій дошці, буде гострим. Якщо не бентежить, продовжуємо. Натираємо цедру лимона. Намагайтеся, щоб біла частина не потрапляла, вона гірчить. Цедру лайма. Розрізаний Лимон погано. Так важче видавити сік, так як плівочки між часточками загороджують прохід соку. А тепер правильно! Спочатку трохи помнем цитрус, так тріснуть клітини, і вже легше буде вичавлювати сік. Розрізаємо упоперек. Мені попався дуже твердий лайм, але я знаю, що з таким делать.
4. Пальцями пригортаю м’якоть і сік легше виходить. Перемішуємо, і поки я заважаю, можна бачити, як червона риба біліє. Тобто вона вже готується. Для балансу страви, так як не вистачає солодкого, додамо кубики манго. Розрізаємо манго уздовж кістки і так само – з іншого боку. Близько кістки залишилася м’якоть, зрізаємо шкіру і трохи зрізаємо з кістки. М’якоть можна згризти. Продовжуємо. Надрізаємо м’якоть, намагаючись не прорізати кожу.

5. Вивертаємо і зрізаємо. Ця техніка для твердих манго. Якщо м’який, то просто вийміть ложкою. Ось так і все. Нарізаємо, закидаємо до риби. Сіль, перець. Перемішуємо, викладаємо. Готово! Також сюди добре зайдуть помідор, огірок, зелень (особливо кінза). Можна ще капнути соку лайма. Напишіть, будь ласка, як ви ставитеся до сирої риби. А також ставте лайк і займіться едой!