Як зробити Сербський соус Айвар на зиму з баклажанів і перцю простий рецепт. В минулому році я давала рецепт соусу Айвар з помідор 🍅В цьому році у мене вродили баклажани і я хочу поділитися рецептом соусу Айвар з баклажан. Цей соус подають до гарячих страв, м’яса, риби, використовують, як помазку на хліб. Рецепт його приготування зовсім нескладний.
Інгредієнти
Баклажани 1кг
Перець болгарський червоний 1,5 кг
Сіль 1ст.лож без гірки
Цукор 1/2 ст лож
Часник 2-3 зубчики
Винний оцет 1ст лож
Сербська соус Айвар на зиму з баклажанів і перцю покроковий рецепт
1. Баклажани і перець помити, деко застелити фольгою або чому вам зручно, розкласти на ньому овочі і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30. Орієнтуйтеся на свою духовку. Запечені овочі скласти в пакет і залишити для пропарювання на 15 минут.
2. Це потрібно для того що б можна було легко зняти шкірку з овочів. Після пропарювання з перцю зняти шкірку і видалити насіння. Ароматний сік нам теж пригодиться ) У баклажан теж зняти тонку шкірку і відрізати плодоніжки. Тепер овочі потрібно подрібнити. Для цього їх можна пропустити через м’ясорубку, розім’яти виделкою або дрібно порізати ножом.
3. Не обов’язково домагатися однорідної маси 😉‼️Блендерить овочі не треба. Блендер зруйнує насіння баклажанів і вийде не особливо приємний присмак. Викласти овочеву пасту в каструлю, додати пропущений через прес часник, цукор, сіль і поставити на огонь.
4. На уварювання зазвичай йде 20-30 хвилин. В кінці варіння додати винний оцет.‼️Кількість цукру і солі можна регулювати за смаком. У мене в цей раз цукру пішло стільки ж скільки і солі 😉
5. Готовий соус розкласти по підготовленим банкам, закрити, відправити під шубу до повного охолодження. Зберігати, як будь-яку консервацію. Вихід з цієї кількості овочів – 2 банки по 0,5 л та 1 баночка 250 мл Приємного аппетита!