Як зробити Шкільне тістечко з яблучним повидлом в домашніх умовах рецепт простий в духовці. Так-так, от якось так само собою вийшло, що напередодні 1 вересня я спекла саме це пироженко.Думаю, що багато хто зараз поностальгируют, згадають шкільні роки чудові, веселі перерви, буфет і пісочну смужку😋
Інгредієнти
✔️Тісто
155 г сл.масла
105 г сах.пудри
40 г яйця(1 яйце розбити,розбовтати,
відважити потрібну кількість)
5 г розпушувача
250-270 г борошна(+/-)
ванілін за смаком
щіпка солі
⠀
✔Начинка
300 г яблучного повидла(+/-),
все буде залежати від того,
яким шаром захочете промазати
коржі
⠀
Всі продукти, в т. ч. і начинка, кімнатної tº ☝
Шкільне тістечко з яблучним повидлом в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Масло, сіль, ванілін і сах.пудру збила до пишноти й посвітління. В два етапи ввела яйце, після кожного збиваючи до з’єднання продуктів. Збила до пишноти Додала просіяне з розпушувачем борошно (250 г), перемішала лопаткою до однорідності. На стіл висипала 1 ст. л. борошна, виклала масу, швидко і ніжно замісила тісто. Воно вийшло дуже ніжне, м’яке і матове Тесту надала прямокутну форму, подпылила борошном, прибрала під плівку на 10-15 хв. ⠀
2. Пергамент подпылила борошном, виклала на серединку тісто, розкрутила в прямокутний пласт товщиною ≈5-6 мм. При розкочування тісто злегка можна і потрібно подпылять борошном☝ Пергамент акуратно перетягнула на деко тісто густо наколола виделкою Випікала при t 180 ° С ≈ 15 хв. до легкої золотистости.
3. Дивіться по своїй духовці! ⠀ Корж злегка остудила на решітці, після (доки теплий) обрізала краю і розрізала навпіл (уздовж). ⠀ Повидло добре размяла до однорідності Обрізки качалкою подрібнила в крошку.
4. ⠀ Складання: корж рівномірно змастила повидлом, зверху поклала другий корж, знову змастила повидлом і щедро посипала крихтою. Дала час настоятися мінімум три години при кімнатній tº. Після чого порізала на порційні шматочки ⠀
5. P. S: після багатьох фіаско в приготуванні пісочного тіста, прислухавшись до порад профі, я таки з ним подружилася, слідуючи простим правилам: ✔️не зігрівай тісто руками (минимализируй контакт: руки-тісто) ✔️не забивай борошном ✔️не вимішуй довго ✔️не запікай в духовці до сухарика)