Як зробити Шоколадне печиво з бейлісом і медом рецепт простий в духовці. Новий рік – це завжди що-небудь смачне, ароматне і те, що ідеально доповнить чашку какао ввечері. Це печиво володіє всіма трьома якостями! 🤤
Інгредієнти
1. Яйце – 1 шт
2. Бейліс – 40г
3. Мед – 60г
4. Боб тонка – опціонально
5. Борошно – 180г
6. Какао – 50г
7. Ванільний цукор – 15г
8. Цукор – 85г
9. Розпушувач – 6г
10. Вершкове масло 82,5% – 100г
11. Флер де сол – щіпка
Шоколадне печиво з бейлісом і медом покроковий рецепт
1. Змішати яйце, мед і Бейліс. Ретельно розмішати до однорідності. Додати трохи тертого боба тонка. Відставити в сторону. В іншій чаші змішати всі сухі інгредієнти, перемішати, додати м’яке вершкове масло і порубати до стану мокрого піску. В сухі інгредієнти в два підходу додати рідкі, кожен раз добре перемешивая.
2. Тісто вийде вологим, податливим і руками не липне. Чайною ложкою брати трохи тіста, катати кульки і класти на перфорований килимок, на відстані один від одного. У мене вийшло 17 штук. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці від 14 до 18 хвилин (якщо любите вологе печиво всередині, то печіть 14 хвилин, якщо любите звичайне печиво, то печіть 18 минут.
3. Спочатку печиво буде дуже м’яким, але після остигання буде твердіше, тому не передержите! Готове печиво остудити, посипати какао і подавати до столу! Приємного апетиту ☺️
4. Заміни: 1. Боб тонка можна замінити ванільною пастою. 2. Флер де сол можна замінити морською сіллю. 3. Бейліс можна замінити тягучим кавовим ликером.