Шоколадне печиво з шоколадною начинкою

Чарівне шоколадне печиво з шоколадною начинкою рецепт простий. Дуже ніжне печиво, м’який, вологий, з насиченим, але не терпким шоколадним смаком. Якщо розламати ще теплим, то всередині – рідка шоколадна начинка. В остившем вигляді шоколадна лава вже не випливає, але чудовий смак залишається. Нагадує брауні 😋 🪄При бажанні можна погріти 5-7 сек в мікрохвильовці для рідкої серединки.

Інгредієнти

ТІСТО:
•Масло вершкове – 115 р
•Цукор – 80 р
•Щіпка солі
•Яйце – 1 шт
•Борошно пшеничне – 120 г
•Мигдальна борошно 20 г (можна замінити кукурудзяним крохмалем, або пшеничним борошном)
•Розпушувач – 5 р
•Какао – порошок- 30 г
•Шоколад 35 р
•Вершків будь-якої жирності (або молоко) – 15 р

НАЧИНКА:
Шоколадно-горіхова паста (посилання на свою дам в сторіс) ~70-100 г

Шоколадне печиво з шоколадною начинкою покроковий рецепт

1. Якщо шоколадна паста стояла при кімнатній температурі, то помістити її в кондитерський мішок і відсадити на пергамент або силіконовий килимок заготовки з об’ємом повну чайну ложку. Якщо була в холодильнику, як моя, то просто викласти ложкою «купки» з пасти. Прибрати в морозильну камеру ~ на 30 хв. ⠀

2. Для тіста: З’єднати пшеничне і мигдалеву борошно, какао, розпушувач і перемішати. ⠀ М’яке вершкове масло збити з цукром і дрібкою солі до пишноти й посвітління. ⠀ Ввести яйце, збити до об’єднання. ⠀ Всипати борошняну суміш, подрібнений шоколад (або дрібні шоколадні краплі), вершки (або молоко).

3. Перемішати до однорідного тесту. ⠀ Поставити на 10 хв у холодильник. ⠀ Розділити тісто на 12 частин (~ 40 г). ⠀ Підкотити кожен шматочок тіста в кульку, зробити в ній поглиблення, помістити заморожену шоколадну пасту, заліпити. ⠀ Помістити на деко. ⠀ Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці близько 12 минут.

Відео рецепт 👇