Сирний пиріг равлик зі сливою в духовці

Як зробити Сирний пиріг равлик зі сливою в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

(форма 28 см):

150 г нежирного сиру
50 мл нейтрального масла (наприклад, рапсового)
1 яйце
1 уп. ванільного цукру
50 мл молока
1 щіпка солі
50 г цукру
300 г борошна
1 уп. порошку для випічки

Начинка:
750 г слив
Цукор 4 ст. л.
1 чайна ложка кориці
Цукрова пудра для присипки

Сирний пиріг равлик зі сливою в духовці покроковий рецепт

1. Змішайте сир з маслом, яйцем, ванільним цукром, молоком і сіллю. Змішайте цукор, борошно і розпушувач і швидко замісіть, щоб вийшло однорідне тісто. Не слід місити занадто довго. Вимийте сливи, видаліть кісточки і наріжте м’якоть невеликими кубиками по 1,5 див. Змішайте цукор і корицу.

2. Розкачайте тісто на присипаної борошном робочій поверхні в великий прямокутник розміром приблизно 50 × 60 див. Змішайте сливи з половиною суміші цукру і кориці. Наріжте тісто на смужки шириною близько 6 см, покладіть сливи на середину смужок. Стисніть пальцями тісто, формуючи рулет.

3. Викладіть його в форму, застелену пергаментом і/або змащену маслом форму і скрутіть в равлика. Зверху посипте цукром з корицею. Випікати пиріг в розігрітій духовці 175°C близько 35 хвилин. Після запікання дати трохи охолонути і присипати цукровою пудрою. Краще всього подавати зі свіжими збитими сливками.