Майже рік у мене у мене в закладочках лежав рецепт шоколадного печива з васабі. Кожен раз, коли їла роли, я відкладала баночку з васабі, щоб потім його приготувати. Але коли накопичилося потрібну кількість васабі, виявилося, він вже зник. У підсумку, довелося купити баночку спеціально для рецепта. Як зробити Шоколадне печиво з васабі і ганашем рецепт простий.
До речі дуже довго я не їла васабі з ролами, він здавався нестерпно гострим. Але потім припала до душі і в мікро кількостях все ж стала додавати. А як ви ставитеся до васабі, їсте разом з ролами або відставляєте бік? Якщо другий варіант, обов’язково приготуйте це печиво!
До речі дуже довго я не їла васабі з ролами, він здавався нестерпно гострим. Але потім припала до душі і в мікро кількостях все ж стала додавати. А як ви ставитеся до васабі, їсте разом з ролами або відставляєте бік? Якщо другий варіант, обов’язково приготуйте це печиво!
Інгредієнти
Шоколадне печиво з васабі і фісташками
Печиво:
(10 шт. d=8 см)
Олія кокосова 130 р
Цукор коричневий 110 р
Сіль 1 г
Імбир мелений 1 г
Ванільна паста 1 р
Яйце З 1 шт.
Борошно ц/з 135 р
Борошно 100 г
Какао 10 р
мигдальна Борошно 50г (можна частково або повністю замінити на фісташкову) Васабі (паста) 10г
Молоко (звичайна або рослинне) 75г
Фісташки рубані 15г
Шоколадні краплі 15г
Ганаш:
Шоколад темний 66% 100г
Вершки 33-35% 100г
Васабі (паста) 5г
Сіль 0,5 р
Шоколад підтопити і змішати з сіллю і васабі.
Вершки д
Шоколадне печиво з васабі і ганашем покроковий рецепт
1. У першій мисці з’єднати кокосове масло (розтоплене), яйце, ванільну пасту і васабі, перемішати. Додати цукор і збити протягом хвилини. У другій мисці змішати обидва види борошна, мигдалеву борошно, сіль, імбир і какао, просіяти. Об’єднати вміст обох мисок, гарно перемешать.
2. Додати молоко і знову перемішати до однорідного стану. Додати в тісто фісташки і шоколадні краплі. За допомогою ложки для морозива розподілити тісто по тефлоновому листу або килимка. Духовку розігріти до 190с. Випікати ~20 хв. Перекласти на решітку. Нанести ганаш на ще теплі печенья.
3. Ганаш:
Нагріти до кипіння, вилити на шоколад. Перемішати і пробити блендером в емульсію. Покрити печива, поки ганаш теплый.
Нагріти до кипіння, вилити на шоколад. Перемішати і пробити блендером в емульсію. Покрити печива, поки ганаш теплый.