Шоколадно фундучная паста як Нутелла в домашніх умовах

Шоколадно фундучная паста як Нутелла в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

100 г молочного шоколаду 33,6%
100 г пасти фундука
Для праліне: 150 г фундука, 150 г цукру
50 г какао
50 г сухого молока
50 г рослинного масла без запаху (я використовую бавовняна олія)
Щіпка солі
Ваніль, боби тонка, цедра – за бажанням

Шоколадно фундучная паста як Нутелла в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Почнемо з приготування праліне: просушуємо 150 г фундука при 160 ° С в духовці протягом 10-15 хвилин, перемішуючи. Повністю охолодити, очистити від лушпиння 150 г цукру розтоплюємо і виливаємо на горіхи, розкладені по силіконовому килимку. Подрібнюємо в блендері до стану пралине.
2. Для пасти перемішуємо в блендері розтоплений молочний шоколад, готове праліне, пасту фундука, какао, сухе молоко, рослинне масло, сіль і натерті боби тонка або насіння ванілі. Готуємо меланжер, виливаємо шоколадну масу і перетираємо протягом 6-8 годин до стану однорідної пасты.
3. Перекладаємо в іншу ємність. Поворотний механізм меланжере полегшує процес переливання готової пасти в миску, це дуже зручно! Темперируем, нагрів пасту до 45-49С, а після різко опустивши температуру до 20С.

Відео рецепт 👇