Як зробити смачний Шоколадно маковий торт зі сливовим джемом рецепт простий.
Інгредієнти
🔸Для шоколадного бісквіта:
✅Яєчний жовток – 4 шт.
✅Тростинний цукор – 100 гр.
✅Свіжозаварений кави – 120 мл (1 чайна ложка кави на 120 мл окропу)
✅Какао-порошок 100% – 30 гр.
✅Вершкове масло – 80 гр
✅Борошно – 120 гр.
✅Розпушувач – 2 ч. л.
✅Яєчний білок – 6 шт.
✅Цукрова пудра – 45 гр.
⠀
🔸Для макового шару: (лист 23 × 33 см):
✅Мак – 150 гр.
✅Вершкове масло – 100 гр.
✅Цукрова пудра – 65 гр.
✅Яєчний білок – 4 шт.
✅Яєчний жовток – 1 шт.
✅Цукрова пудра – 60 гр.
✅Волоські горіхи – 100 гр.
⠀
🔸Для шоколадного крему:
✅Шоколад 70% – 200 гр.
✅Вершки 33% – 170 мл
✅Вершкове масло – 170 гр.
✅Вершки 33% – 300 мл
⠀
🔸Для начинки:
✅Сливовий джем – 280 гр.
Шоколадно маковий торт зі сливовим джемом покроковий рецепт
1. Для шоколадного бісквіта духовку розігріваємо до 180С, застеляємо пергаментом форму 23 на 33 див. ⠀ Жовтки збиваємо з тростинним цукром, додаємо охолоджене, заварену каву, какао і масло, добре перемішуємо. ⠀ Змішуємо борошно з розпушувачем, і поступово просіваємо в желточную суміш, постійно помішуючи. ⠀
2. Білки збиваємо в жорстку піну з цукром. ⠀ Акуратно додаємо білки до решти суміші і розмішуємо спатулой до однорідності. ⠀ Викладаємо у форму і випікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. ⠀ Даємо повністю охолонути. ⠀ Для макового шару збиваємо масло з цукровою пудрою до однорідності. ⠀ Додаємо яєчний жовток і добре перемішуємо. ⠀ Додаємо мелений мак та дрібно посічені горіхи, перемішуємо. ⠀
3. Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою до жорстких піків. ⠀ Додаємо збиті білки до макової суміші, акуратно перемішуємо. Перекласти у форму 23 на 33 див., застелену пергаментом, і випікаємо в духовці протягом приблизно 25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. ⠀ Для крему збиваємо вершкове масло до легкої, пухкої маси. ⠀
4. Нагреваем вершки до кипіння, заливаємо або розламаний на шматочки шоколад і розмішуємо до гладкості. ⠀ Даємо охолонути, додаємо вершкове масло і вершки. Збиваємо все разом на низькій швидкості міксера до об’єднання. ⠀ Складання. Шоколадний бісквіт розрізаємо вздовж по горизонталі. При бажанні просочуємо кави. ⠀
5. Покриваємо перший бісквіт половиною сливового джему і половиною крему. ⠀Зверху викладаємо маковий шар, покриваємо його зверху шаром джему і шаром крему. Накриваємо другим бісквітом і покриваємо його тонким шаром крему. ⠀ Прибираємо в холодильник на 3 часа.