якраз з серії новорічних – такий пряний кекс з величезною кількістю суміші сушених фруктів і ягід. Як зробити Пряний кекс з меренгою рецепт простий.
Інгредієнти
(форма 16 см)
Суміш (родзинки, вишня, журавлина) 300 р
Борошно 115 р
Сік 1/2 апельсина
Сік лимона 1/2
Цедра апельсина, лимона
Вершкове масло ж.82.5% 70 р
Мигдальна борошно 85 р
Тростинний цукор 80 г
Розпушувач 2г
Яйце категорія С1 2 шт.
Імбир свіжий (дрібно потерти)5 р
Суміш прянощів (гвоздика, мускатний горіх, кардамон) 2 р
Кориця 2 р
Мелений имбить 2 р
Алкоголь (ром, бренді) 50 р
Для шапки меренги
Білок пастеризований 70 р
Цукор 140 р
Вода 50 г
Пряний кекс з меренгою покроковий рецепт
1. Цукор розділити на дві рівні частини. У сотейник прокласти одну частину цукру, суміш сухофруктів, масло, сік лимона і апельсина, цедру лимона і апельсина, алкоголь. На середньому вогні підігрівати до розплавлення масла. Залишити остигати (приблизно на 30 хвилин). Другу частину цукру збити з яйцями до пишної массы.
2. Два види борошна з’єднати з розпушувачем, сумішшю прянощів, корицею, сухим ибирем. Всипати в цукрово-яєчну суміш, з’єднати до рівномірної маси. В останній момент додати дрібно натертий імбир. Випікати в розігрітій духовці 50 -55 хвилин при 160 градусах.
3. Для шапки меренги.
Зварити сироп до 120-121 градуси, одночасно поставивши збиватися білки. Заварити білок. Прикрасити кекс. Обпалити горелкой.
Зварити сироп до 120-121 градуси, одночасно поставивши збиватися білки. Заварити білок. Прикрасити кекс. Обпалити горелкой.