Шоколадний кекс тарт з кремом

Як зробити Шоколадний кекс тарт з кремом рецепт простий. Ну ви тільки подивіться який він гарний, ця текстура😍А ще він не нудотний і я впевнена, що багатьом сподобається👌

Інгредієнти

Для шоколадного кексу:
Форма 26 см

3 шт. Яйця (З)
Сіль щіпка
300 гр. Цукру
150 гр. Молока
90 гр. Соняшникова олія
150 гр. Окропу
300 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача
40 Гр. Какао

Для крему:
150 гр. Молока
2 шт. Жовтки
20 гр. Цукру
100 гр. Білого шоколаду (або 80 гр. Цукру)
13 гр. Кукурудзяного крохмалю
150 Гр. Сметани 30% (або вершки 33-35%)

Шоколадний кекс тарт з кремом покроковий рецепт

1. Для шоколадного кексу: Яйця з сіллю збити до появи піни і поступово всипати цукор, продовжуючи збивати. ⠀ Тут не потрібно збивати як на бісквіт, досить збити масу до білого і далі вливаємо молоко кімнатної температури і соняшникову олію. ⠀ Тепер збивати не потрібно! Просто перемішуємо на самій низькій швидкості і додаємо просіяне борошно, какао і розпушувач. ⠀

2. Після того як сухі інгредієнти перемішалися вливаємо крутий окріп, перемішуємо. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ, приблизно 40-45 хв. (перевіряйте зубочисткою). ⠀ Готового кексу даємо охолонути у формі 10-15 хвилин. а потім перекладаємо на решітку і поливаємо теплим молоком (100 Гр. Приблизно).

3. Для крему: У сотейнику з’єднуємо молоко, жовтки, крохмаль і цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту. ⠀ Варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи до загустіння! ⠀ Гарячий крем виливаємо поверх шоколаду і перемішуємо. ⠀

4. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути, прибираємо на пару годин в холодильник. ⠀ До охладившемуся крему додаємо холодну сметану і збиваємо до пишноти. ⠀ Якщо у вас вершки, то спочатку збийте як я охолоджені вершки до стійких піків і вмішайте заварний крем.

Відео рецепт 👇