Пряний морквяний торт з крем-чізом на олії

Самий осінній, самий соковитий і смачний тортик! ⠀ Збірна солянка з трьох різних рецептів, але, повірте, цей смак просто відвал голови! Гарантую, що він стане ваш коханим! Як зробити Пряний морквяний торт з крем-чізом на олії рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт:
-170г пшеничного борошна
-170г натертої моркви
-170г цукру ( у мене коричневий тростинний)
-2 яйця С1
-100мл кефіру (жирного від 2,5-3,2%)
-125мл рослинного масла
-100 г обсмажених горіхів
-10г розпушувача
-3г харчової соди
-10г кориці + 5 г мускатного горіха
Ізюм за бажанням, я не додаю

Готуємо Крем-чіз на маслі:
600г вершкового сиру
160 г вершкового масла 82,5%
120-150 г цукрової пудри

Пряний морквяний торт з крем-чізом на олії покроковий рецепт

1. ⠀Бісквіт:
Моркву попередньо натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Горішки замочуємо на 5 годин, обсушуємо на рушник і підсушуємо в духовці або на сухій сковороді. Подрібнюємо будь-яким зручним способом. Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір і рослинне масло.
2. Сухі інгредієнти отъединяем і просіваємо в тісто. Додаємо горішки, моркву. Акуратно перемішуємо лопаткою. Тісто ділимо на частини і випікаємо при 160-180 г в духовці не менше 30 хвилин. Цей бісквіт складно ріжеться, тому краще пекти коржі окремо. ⠀ Коржі охолодити і відправляємо в холодильник на 6 годин. ⠀

3. Готуємо Крем-чіз на маслі:
Масло збиваємо до білого, звичайно, м’яке і постоявшее пару годину поза холодильника, поступово вводимо пудру, а після сир. Збиваємо 3-5 хв, поки маса не стане гладкою і м’якою. ⠀ 2/3 частини крему відкладаємо для фінішного покриття, інший крем розподіляємо на прошарок коржів. ⠀ Прибираємо торт в холодильник для просочення на кілька годин, а краще на ніч. Наносимо фінішне покриття і прикрашаємо з морквою мастики.