Шоколадний пиріг з бананово-вершковою начинкою або все-таки торт? 😁 Я так і не визначилася, що це, але смачно капець 😁 любителям поменше бісквіта і побільше начинки і крему присвячується.
Інгредієнти
Приблизний КБЖУ на 100 грам 361/7/14/52
•2 яйця
•150 грам цукру
•150 грам сметани
•130 грам згущеного молока
•230 грам борошна
•0,5 чайної ложки розпушувача
•2 столові ложки какао
Начинка:
•2 банана
•20 грам волоських горіхів
Крем:
•170 грам вершків
•90 грам згущеного молока
Шоколадний пиріг з бананово-вершковою начинкою покроковий рецепт
1. Збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси, додаємо сметану і згущене молоко, ще раз трохи збити. В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти. Борошняну суміш додати до яєчної в два прийоми, перемішати до однорідної массы.
2. Перелити тісто у форму. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів, потім знижуємо до 160 градусів і ставимо бісквіт на 30-40 хвилин, до сухої шпажки. Готуємо крем: збиваємо холодні вершки до м’яких піків, Додаємо згущене молоко і знову збиваємо ще немного.
3. Як тільки бісквіт готовий і охолов, зрізаємо верхівку бісквіта і прибираємо м’якоть. Вирізані коржі розкришити з допомогою блендера для присипки. Добре промазати бісквіт кремом, викласти банани (можна нарізати часточками), зверху посипаємо горіхами, і викладаємо крем.
4. Посипаємо верх крему крихтою від бісквіта, не сильно товстий шар робимо, злегка утрамбовуємо руками і відправляємо в холодильник на 4-5 годин, краще на ніч. Але відчуваю, що навіть до холодильника не донесете 😁
Відео рецепт 👇