Шоколадний пиріг у власному соку. Або десерт з соусом toffee. Шоколадний пиріг з соусом простий рецепт.
Інгредієнти
Молоко – 425 мл
Масло вершкове – 80 г
Цукор – 275 р
Борошно – 150 г
Яйце – 1 шт.
Какао – 26 р
Розпушувач – 1 ч. л
Шоколадний пиріг з соусом покроковий рецепт
1. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і залишаємо остигати. У миску просіваємо борошно (150 г), какао (13 м), розпушувач (1 ч. л). Додаємо цукор (110 м) і добре перемішуємо. В окремій ємності збиваємо яйце, молоко (125 мл) і остигле вершкове масло.
2. Тепер суху суміш змішуємо з яєчної до однорідності. Форму для випікання змащуємо маслом, перелити тісто і рівномірно розподіляємо лопаткою. У мисці змішуємо цукор, що залишився (165 м) і какао (13 м).
3. Отриманою сумішшю присипаємо пиріг. Краще це робити поступово столовою ложкою, щоб суміш не загрузла в тісто. Також поступово ложкою поливаємо зверху молоком (300 мл).
4. Виходить досить дивна тришарова, здавалося б не зв’язкова, суміш. Але так і повинно бути. Випікаємо 40 хвилин при 180С Готовий пиріг залишаємо на 10 хвилин охолонути, потім присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇