Шоколадний рулет з ванільним кремом і ківі

Шоколадний бісквіт з вершковим маслом, легким ванільним кремом, – це завжди добре!!! Як зробити Шоколадний рулет з ванільним кремом і ківі рецепт простий. А в поєднанні зі спілим ароматним ківі, так взагалі “казка”. Загортаємо все це в рулет, поливаємо шоколадом, і… ВУ-А-ЛЯ!!! Красивий, смачний десерт у вас на столі!👌 Ківі можна замінити будь-якими ягодами, бананом, джемом або карамеллю, а можете залишити так, без наповнювачі. Все одно буде смачно!!!

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт:
4 яйця
120гр. цукру
65 гр. борошна
40 гр. какао порошку
35 гр. кукурудзяного крохмалю
щіпка солі

Крем:
250 гр. маскарпоне
250 мл .вершків
50 гр. цукрової пудри ( можна 70 гр.)
1 ч. л. екстракту ванілі або 5гр. ванільного цукру.

Просочення:
100мл. води
50 гр. цукру
20 мл рому або коньяку

Глазур:
100 гр. чорного шоколаду від 70%
70 гр. вершкового масла 82%

Шоколадний рулет з ванільним кремом і ківі покроковий рецепт

1. Для бісквіта, яйця збити з сіллю в піну, додати цукор і збивати до повного розчинення цукру, та утворення стійкої пухкої маси. З’єднати борошно з какао і крохмалем, перемішати і просіяти до яєчної маси. Акуратно перемішати лопаткою. Простелити На деко пергамент і вилити на нього тісто. Рівномірно розподілити його по всій поверхні дека. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 10-15 хв.( я випікала 12 хв).
2. Готовий бісквіт, дістати з духовки, перекласти на рушник і відразу ж, разом з папером згорнути в рулет. Дати повністю охолонути. Для просочення все змішати, поставити на вогонь і дати прокипіти 2 хвилини. Потім готовий сироп повністю остудити. ( Я холоднечу в холодній воді). Для крему, з’єднати сир з цукровою пудрою і ваніллю, змішати до гладкості. Дуже холодні вершки збити до пишноти і стійкості, з’єднати з маскарпоне і змішати до однородности.
3. Відкласти трохи крему, для прикраси, в мішок. Збірка: Остиглий бісквіт, трохи розгорнути, акуратно зняти пергамент, і перекласти його на стрейчивую плівку. Бісквіт трохи просочити сиропом, потім викласти крем не доходячи до далекого краю 10 див. На передній край укласти очищені ківі.(або ягоди).
4. Акуратно, за допомогою плівки, скрутити рулет. Обмотати щільно плівкою, перекласти на дощечку, і поставити рулет в холодильник на 2 години. Дістати рулет з холодильника, зняти плівку ( просто її розрізати і витягнути). Рівномірно покрити його шоколадною глазур’ю. Для глазурі масло і шоколад порізати на шматочки і розтопити до однорідності (на водяній бані, або імпульсно, по 20 секунд в мікрохвильовій печі).
5. Поставити рулет в холодильник на 1 год. Потім прикрасити рулет кремом і залишити ще в холодильнику мінімум на 5 годин.( краще на ніч). Перед подачею прикрасити рулет шматочками ківі, або іншими фруктами і ягодами.